Rustdag komt als geroepen voor geblesseerde Vlasov: 'Dan kan ik mijn wonden likken' Wielrennen
Wielrennen

Rustdag komt als geroepen voor geblesseerde Vlasov: 'Dan kan ik mijn wonden likken'

Rustdag komt als geroepen voor geblesseerde Vlasov: 'Dan kan ik mijn wonden likken'

Aleksandr Vlasov kende zondag opnieuw geen beste dag in de Tour de France. In de negende etappe verloor de kopman van BORA-hansgrohe zeventien tellen op Tadej Pogacar, de drager van het geel. Naar eigen zeggen heeft de Rus nog altijd last van de blessure die hij opliep tijdens de val van afgelopen donderdag.

De Rus is maar wat blij dat er maandag een welverdiende rustdag op het programma staat. 'Dan kan ik mijn wonden likken', zo klinkt het. De renner verloor zondag de aansluiting met de groep der favorieten en eindigde als 27e, op 1.16 minuut van winnaar Bob Jungels. 'Het was echt zwaar voor me. Ik heb nog altijd pijn sinds die val. Hopelijk kan ik maandag een beetje herstellen.'

In de zesde rit ging het mis voor de voormalig renner van Astana Qazaqstan Team. Met nog negen kilometer voor de wielen klapten er in een bocht meerdere jongens tegen het asfalt. Vlasov leek er relatief gezien het ergst aan toe, maar wist zijn achterstand te beperken.

Vlasov hoopt nog te kunnen herstellen

Als we Vlasov mogen geloven, is het puur de valpartij die roet in het eten heeft gegooid wat de klassementsambities betreft. 'Voorafgaand aan de crash voelde ik me perfect. We zaten altijd goed van voren en in het algemeen klassement stond ik op gelijke hoogte met de favorieten. Maar na de val gaat het veel moeilijker. Ik zal moeten afwachten of ik ga herstellen.' Voor de 26-jarige renner is het zijn eerste deelname aan La Grande Boucle. 'Het tempo ligt echt hoog, het is heel intensief en zenuwslopend.'

Vlasov gaat als nummer twaalf van het algemeen klassement de rustdag in. Zijn achterstand op Pogacar, de leider, bedraagt 3.12 minuten. Wil hij nog de top tien binnenstormen, dan zal hij minstens een minuutje goed moeten maken. Na de rustdag op maandag gaat La Grande Boucle dinsdag verder met een mooie etappe voor de avonturiers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws