Pogacar roemt 'hele sterke ploeg' na negende Touretappe: 'Bewijst dat we kunnen controleren' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar roemt 'hele sterke ploeg' na negende Touretappe: 'Bewijst dat we kunnen controleren'

Pogacar roemt 'hele sterke ploeg' na negende Touretappe: 'Bewijst dat we kunnen controleren'

In de negende etappe van de Tour de France controleerde de UAE Team Emirates-ploeg van Tadej Pogacar de koers met verve. De Sloveense kopman, die in de gele trui rijdt, sprak vol lof over zijn ploeggenoten. Een daarvan is al met covid naar huis, met de testronde op de rustdag voor de boeg kan die ploeg zomaar eens uiteen gaan vallen.

Pogacar vertelde na de finish bij Eurosport hoe de etappe voor hem en zijn ploeg is verlopen. 'De ploeg is heel erg sterk. Elke renner van de ploeg liet vandaag zien dat ze in de wedstrijd groeien en dat we deze koers kunnen controleren. Ook als we een mannetje minder hebben nadat Vegard Stake Laengen al naar huis is gestuurd. Al wordt het wel heel zwaar voor Mikkel Bjerg, maar hij is een taaie!' Mikkel Bjerg is de enige andere knecht die meegenomen is door de UAE-ploeg wiens sterke punten op het vlakke liggen.

De covidbesmetting van Laengen is, buiten het sportieve aspect om, heel vervelend voor de ploeg. Als er meer renners besmet zijn, zal Pogacar het met een hele kleine ploeg moeten oplossen in de tweede en derde week. Ondanks de donkere wolk die boven zijn ploeg hangt, maakt hij zich nog geen zorgen. 'Iedereen in de ploeg test nog altijd negatief. We hebben allemaal aparte kamers en we zijn heel secuur met de hygiëne en andere zaken. Hopelijk test maandag het hele peloton negatief en kan iedereen door op dinsdag.'

Gelijk bergrit na de rustdag

Na de rustdag krijgen de renners geen tijd om terug in de wedstrijd te komen. Er staat gelijk een zware wedstrijd op het programma van 148 kilometer tussen Morzine en Megève, met een slotklim van twintig kilometer. Heel steil is deze beklimming niet, maar de overige klassementsmannen kunnen Pogacar daar al gelijk proberen onder druk te zetten. Al lijkt de Sloveen tot nu toe geen zwakke plek te hebben. De negende rit op zondag is gewonnen door Bob Jungels.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws