Pinot kan laatste twintig seconden niet dichten op Jungels: 'De klim was niet zwaar genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Pinot kan laatste twintig seconden niet dichten op Jungels: 'De klim was niet zwaar genoeg'

Pinot kan laatste twintig seconden niet dichten op Jungels: 'De klim was niet zwaar genoeg'

Thibaut Pinot maakte de strijd om de ritzege in de negende etappe van de Tour de France nog spannend. De Fransman demarreerde met nog zeventien kilometer te gaan, toen de Luxemburger Bob Jungels ruim twee minuten voorsprong had op de groep van Pinot. Dat gat verdween als sneeuw voor de zon, maar toen Pinot op twintig seconden achterstand kwam, keerde Jungels toch nog het tij en hield hij de Fransman van zich af.

In de laatste kilometers van de etappe was Pinot zichtbaar vermoeid en verloor hij veel tijd op etappewinnaar Jungels. Toch kreeg Pinot nog de prijs voor de strijdlust. 'Ik heb wat spijt omdat ik eerder had kunnen aanvallen, maar achteraf is altijd makkelijk praten', zo geeft hij aan op de officiële site van de Tour de France. 'Ik geloofde wel echt in de overwinning en dacht dat het mogelijk was.'

Waar het mis ging voor de renner van Groupama-FDJ, was de zwaarte van de etappe. 'De slotklim was niet zwaar genoeg, vooral in de laatste drie kilometers. Het werd steeds vlakker en op een bepaald moment reden we gewoon weer op de grote plaat, dat verstoorde mijn ritme. Jungels heeft meer kracht dan ik heb op dat soort terrein en aangezien ik vol gas ging om twee minuten dicht te rijden was ik erg moe. Het laat wel zien dat ik in goede conditie ben.'

Goed teken voor de komende weken

Pinot maakt zich als luxe-knecht van David Gaudu op voor een interessante tweede en derde week. De voormalige kopman zal zijn jongere opvolger helpen, en wanneer mogelijk proberen een rit te winnen. 'Ik zie dat ik nog altijd een klein beetje energie mis ten opzichte van mijn top. Maar het is een heel goed teken dat ik beter en beter word. In de tweede en in de derde week zijn er etappes die mij nog een stuk beter liggen dan de rit van deze zondag', aldus een hoopvolle Pinot.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws