SD Worx-Protime lijkt knoop door te hakken: Kopecky tekent nieuw supercontract, Vollering naar de uitgang? Wielrennen
Wielrennen

SD Worx-Protime lijkt knoop door te hakken: Kopecky tekent nieuw supercontract, Vollering naar de uitgang?

SD Worx-Protime lijkt knoop door te hakken: Kopecky tekent nieuw supercontract, Vollering naar de uitgang?

Lotte Kopecky blijft tot minimaal 2028 aan boord bij SD Worx-Protime, zo heeft de wielerformatie van Danny Stam woensdag bekendgemaakt. Kopecky was als wereldkampioene uiteraard zeer gewild op de transfermarkt, maar kiest er dus voor om op het huidige nest te blijven zitten. Dat lijkt ook meteen een einde te maken aan de verhalen rond Demi Vollering, die op weg lijkt naar de uitgang.

Kopecky koerst pas twee jaar voor de ploeg, maar ontpopte zich in dat korte tijdsbestek tot de beste wielrenster van de hele wereld. De 28-jarige Belgische begon na haar overstap vanuit LIV Racing in 2022 met winst in Strade Bianche en haar eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen, waarna de teller vorig jaar pas echt begon te lopen.

Ze begon direct met een klinkende zege in de Omloop Het Nieuwsblad, waarna ook nog Nokere Koerse en opnieuw Vlaanderen volgden in een op privévlak moeilijk voorjaar. In de Tour de France Femmes toonde Kopecky nog maar eens ook in het rondewerk een stap gezet te hebben: ze won de openingsrit en moest uiteindelijk alleen Demi Vollering voor zich dulden in het eindklassement van de Franse ronde.

Kopecky voelt zich meer dan op haar plek bij SD Worx-Protime

Twee weken na de fantastische Tour kwam de volgende mijlpaal, met een klinkende zege op het WK in Glasgow. 'Toen ik bij SD Worx-Protime kwam, voelde dat direct als een droom. Dat gevoel ben ik nog geen moment kwijtgeraakt. Ik heb me de gehele tijd mezelf kunnen voelen bij de ploeg en we hebben al veel mooie momenten meegemaakt.'

Lees verder onder de video

'De Ronde van Vlaanderen was natuurlijk tweemaal een hoogtepunt', zegt Kopecky. 'Ik voel me natuurlijk heel goed binnen de ploeg en daarom wil ik dan ook bekendmaken dat ik nog langer bij de ploeg blijf.' Dit seizoen mikt ze op opnieuw een goed voorjaar, maar ook de Olympische Spelen in Parijs zijn een heel groot doel voor de zo succesvolle Belgische. Ze won al de UAE Tour vorige week en trekt nu naar de Omloop Het Nieuwsblad.

Vollering lijkt geen nieuw contract te krijgen bij SD Worx-Protime

Het nieuwe supercontract van Kopecky lijkt de deur te sluiten voor Vollering. De Nederlandse superster deed het in 2023 misschien nog wel beter dan haar Belgische ploegmaat en werd recent dan ook in verband gebracht met een lucratieve transfer naar UAE. Eén miljoen euro salaris, SD Worx-Protime reageerde meteen al dat dat lastig wordt om te matchen. 'Ze is belangrijk voor ons en een van de beste rensters in de wereld. We willen haar graag aan boord houden, maar niet voor een miljoen euro. Als iemand dat kan bieden, is dat goed. Maar wij willen haar niet voor het maximale. Als renners om welke reden dan ook ontevreden zijn, kunnen ze bij ons weg. We houden natuurlijk echter graag de sleutelrensters aan boord. We hebben ons eigen budget en moeten zien wat daar in past', zo zei ploegleider Danny Stam recent.

Kopecky krijgt met haar contractverlenging een fikse loonsverhoging. 'Ik wil niet in de details gaan. Ik denk dat we betaald krijgen naar waarde. Ik had niet gedacht dat we ooit over deze bedragen zouden spreken', zegt ze tegenover HLN. Aan de miljoen voor Vollering gaat ze echter niet komen en dus zijn ze bij SD Worx-Protime heel eerlijk, in de persoon van CEO Erwin Janssen bij Het Nieuwsblad: 'Lotte is een wereldtopper geworden en wordt naar verhouding verloond. Maar ook wij kunnen ons budget slechts één keer uitgeven. De sponsorbudgetten stijgen maar niet zo snel als de salarissen of de kosten van het professionaliseren. Daarom moeten ook wij keuzes maken. Als u me dan vraagt hoe groot de kans is dat Demi Vollering volgend seizoen nog bij ons fietst, dan antwoord ik dat het moeilijk zal worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws