Wiebes vindt miljoenendeal van Vollering 'crazy', maar Demi 'is de centen ook wel waard' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes vindt miljoenendeal van Vollering 'crazy', maar Demi 'is de centen ook wel waard'

Wiebes vindt miljoenendeal van Vollering 'crazy', maar Demi 'is de centen ook wel waard'

Volgens analiste Marijn De Vries zou UAE-Team Emirates eind 2023 een miljoen euro aan salaris hebben geboden aan Demi Vollering. Ploegmate Lorena Wiebes reageerde op haar mogelijke transfer tijdens de persconferentie na afloop van de openingsrit van de UAE Tour, die Wiebes ook wist te winnen na een perfecte lead-out van Lotte Kopecky.

'Het is crazy', zegt Wiebes bij Cycling News. 'Toen ik begon bij Parkhotel Valkenburg, was ik blij dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken, maar absoluut niet op deze manier. Voor mij gaat het niet alleen om het geld, want je moet ook in een team zitten waar je je goed voelt.'

Wiebes: 'Vollering verdient het om een miljoen euro salaris te krijgen'

Het is nog maar de vraag of Vollering ingaat op het aanbod van UAE Team ADQ. De 27-jarige renster heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij SD Worx-Pro Time, dus zal ze eind dit jaar zonder problemen kunnen verkassen. 'Het is goed dat de salarissen omhoog gaan, maar we moeten ook aan de andere renners denken, niet alleen aan de top. Ik zou zeggen dat Demi het geld waard is, maar het is ook belangrijk dat de ondersteunende renners een goed salaris hebben; zij zijn echt belangrijk in de wedstrijden.'

'Er moet juist nu geïnvesteerd worden aan de basis, en televisiezendtijd blijft extreem belangrijk', stelde De Vries, wijzend naar vrouwenkoersen die vandaag de dag nog steeds omvallen, terwijl anderzijds de Tour de France Femmes voor grote publiciteit zorgt. Ze wijst ook ook op wetenschap, waarin wordt gesteld dat vrouwelijke sporters grotere rolmodellen zijn dan mannen. 'Er zijn nog steeds rensters in het peloton die niets verdienen. Het is echt belangrijk dat ze ten minste iets verdienen met koersen en het niet alleen doen voor een rugzak en een shirt', sloot Wiebes af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws