Thibaut Pinot fileert parcours in Romandië: 'Frustrerend, maar moeten er mee dealen' Wielrennen
Wielrennen

Thibaut Pinot fileert parcours in Romandië: 'Frustrerend, maar moeten er mee dealen'

Thibaut Pinot fileert parcours in Romandië: 'Frustrerend, maar moeten er mee dealen'

Thibaut Pinot was erop gebrand om zichzelf te laten zien in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië, maar uiteindelijk bleek er niet meer dan een vijfde plek in te zitten voor de Fransman van Groupama-FDJ. En dat lag niet aan zijn benen.

Het parcours van de Ronde van Romandië van dit jaar, die momenteel geleid wordt door tijdrijder Rohan Dennis, kon online al niet op veel sympathie rekenen. Pinot was één van de renners die niet te spreken was over de zwaarte van de ritten. 'Er waren 4000 hoogtemeters, maar die hebben we niet gevoeld', klonkt het na afloop van de koninginnenrit via de communicatie van zijn ploeg.

'Het was meer een middengebergte-rit', vervolgt Pinot, recent nog succesvol in de Tour of the Alps. 'Daarnaast hadden we ook nog tegenwind, wat jammer was. Het parcours was een beetje frustrerend, maar we moeten er maar mee dealen. Ik had goede benen, maar we konden weinig doen. Desondanks ben ik tevreden met het gevoel.' Uiteindelijk won Sergio Higuita de sprint van een selecte groep.

Ploegleider en ploeggenoot Pinot: 'Gedaan wat we konden in deze omstandigheden'

Ploeggenoot Sébastien Reichenbach, afkomstig uit de streek van de rit van zaterdag, sloot zich aan bij zijn kopman. 'Ik zag Thibaut van dichtbij, hij had erg goede benen. We zijn teleurgesteld in deze rit, maar we moesten omgaan met het profiel van de rit.'

Ook ploegleider Philippe Mauduit was dezelfde mening toebedeeld. 'We weten hoe het werkt in deze situaties. Als het niet te steil is en er is tegenwind, dan is het heel moeilijk om een gat te slaan. Dat gezegd hebbende, het is onderdeel van de race en we moeten het accepteren. We hebben gedaan wat we konden in deze omstandigheden.'

Pinot kan zondag nog een gooi doen naar de winst in de afsluitende klimtijdrit, terwijl Reichenbach een zevende plek in het klassement mag gaan verdedigen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws