Sinkeldam ziet Van der Poel ferme lead-out verzorgen voor Philipsen: 'Enkel zorgen dat je vrije baan hebt' Wielrennen
Wielrennen

Sinkeldam ziet Van der Poel ferme lead-out verzorgen voor Philipsen: 'Enkel zorgen dat je vrije baan hebt'

Sinkeldam ziet Van der Poel ferme lead-out verzorgen voor Philipsen: 'Enkel zorgen dat je vrije baan hebt'

In zowel de derde als de vierde etappe van de Tour de France stond er geen maat op Jasper Philipsen, die na fenomenale lead-outs van Van der Poel glansrijk naar twee opeenvolgende zeges kon snellen. In het sprinttreintje van Alpecin-Deceuninck fungeert routinier Ramon Sinkeldam als het op drie na laatste wagonnetje. Na afloop van de tweede zege van de 'Vlam van Ham' sprak de NOS met de 34-jarige Nederlander.

'Het was een enorm rustige etappe met een bijzonder hectische finale', opent Sinkeldam zijn relaas. 'Wij als ploeg zaten redelijk goed van voren. Bij het opdraaien van het circuit vonden er een aantal valpartijen plaats. Ik zag zelf alleen Fabio Jakobsen vallen. Hopelijk gaat het goed met hem, want dat zag er niet zo mooi uit', toont de rot in het vak zich medelevend met zijn gecrashte landgenoot, die uiteindelijk redelijk gehavend over de meet kwam.

Vooral de lead-outs van Van der Poel baarden opzien in de door Philipsen gewonnen ritten. Dat wordt ook door Sinkeldam beaamd. 'Volgens mij doet hij wederom een geweldige beurt. Daarbij is Jasper de snelste van het peloton. Dan lijkt het allemaal eenvoudig, maar dat is het natuurlijk niet. Maar dit is echt heel erg mooi', aldus een glunderende Sinkeldam, die vertelt dat hij zich vooral bij het opdraaien van het auto- en motorcircuit moest wegcijferen. 'Door de hectiek was dat ook enorm lastig. Het was moeilijk om bij elkaar te blijven.'

'Uiteindelijk heb je Jonas Rickaert en Mathieu nog na mij en zij doen dan de laatste kilometer', geeft de welbespraakte Noord-Hollander tekst en uitleg omtrent de sprinttrein. 'We hebben nu al twee etappeoverwinningen geboekt, dus dat is al supermooi', antwoordt Sinkeldam ter aflsuiting op de vraag naar waar de prestaties van Philipsen en co allemaal nog toe kunnen leiden. 'Met zulke jongens hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je vrij baant hebt. Hopelijk volgen er nog meer overwinningen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws