Skujins twee jaar langer bij Trek-Segafredo: 'Het doel is om een rit in een grote ronde te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Skujins twee jaar langer bij Trek-Segafredo: 'Het doel is om een rit in een grote ronde te winnen'

Skujins twee jaar langer bij Trek-Segafredo: 'Het doel is om een rit in een grote ronde te winnen'

Toms Skujins heeft zijn contract bij Trek-Segafredo met twee jaar verlengd. De 31-jarige Skujins zal tot en met eind 2024 uitkomen voor de Amerikaanse formatie. 'Ik heb het gevoel dat er geen enkel ander team is waar ik liever voor zou rijden', aldus de Let.

Skujins maakt al sinds 2017 deel uit van de Trek-formatie. In het tricot van Trek schreef hij onder meer de Tre Valli Varesine (2018) en een rit in de Tour of California (tevens 2018) bij aan zijn palmares. Nu voegt Skujins, die ook wel bekend staat als cultheld, nog twee jaar van trouwe dienst voor de Amerikaanse fietsengigant toe aan zijn planning.

'Ik denk dat ik elk jaar dat ik bij deze ploeg reed, een stap voorwaarts heb gezet', stelt hij op de teamsite. De 'fan favourite' van Trek kijkt er naar eigen zeggen tevens enorm naar uit om jonge, opkomende jongens zoals Mattias Skjelmose zo goed als mogelijk te helpen. Toch kijkt hij ook naar zijn eigen ambities. 'Mijn doel is om binnen twee jaar een rit in een grote ronde te winnen.'

In 2022 deed Skujins pas voor het eerste mee aan de klassiekers. In de door een ontketende Pogacar gewonnen Strade Bianche kwam Skujins het dichtste bij het podium. Hij finishte daar als zestiende. 'Het was leuk om de klassiekers te rijden en om deel uit te mogen maken van het klassieker-team. Maar er zijn nog heel veel races die ik graag zou willen rijden.'

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws