Hermans soleert naar winst in Kermiscross Ardooie, Orts en Sweeck complementeren podium Veldrijden
Veldrijden

Hermans soleert naar winst in Kermiscross Ardooie, Orts en Sweeck complementeren podium

Hermans soleert naar winst in Kermiscross Ardooie, Orts en Sweeck complementeren podium

Quinten Hermans heeft de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie na een knappe solo aan zijn palmares toegevoegd. Hij voerde in zijn eerste cross van het seizoen een heuse onemanshow op en kwam met een ruime voorsprong op zijn dichtste belagers over de meet. Felipe Orts werd tweede, Laurens Sweeck derde.

Er stonden 59 heren aan het vertrek in Ardooie, waar om 15.45 uur het startschot werd gegeven voor tien rondjes crossen. Waar de vrouwencross in Ardooie (gewonnen door Kata Blanka Vas) eerder op de dag werd verreden op een redelijk sompig parcours, zorgden het zonnetje en de wind ervoor dat de mannen op een wat droger parcours de degens konden kruisen.

Net als bij de vrouwen (Van Empel en Betsema waren afwezig) lieten ook twee mannelijke toppers van het team Pauwels Sauzen-Bingoal verstek gaan: Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout domineerden samen de eerste veldritten van dit seizoen, maar gaven forfait in Ardooie. 'Onze toppers kunnen niet overal starten', was de uitleg van de ploeg tegenover HLN. Zodoende ontpopten mannen als Quinten Hermans, Laurens Sweeck, Daan Soete, Felipe Orts, Mees Hendrikx en Emiel Verstrynge zich tot de (schaduw)favorieten.

Hermans laat weinig van de concurrentie heel

Na een enorm snelle eerste ronde, sloeg Hermans samen met Sweeck en de Spaanse Orts al direct een gat. Hun voorsprong op de meest nabije achtervolgers begon al snel op te lopen. Dat was voor Hermans echt nog niet genoeg. Niet lang na de aanval van het drietal, besloot Hermans er alleen van door te gaan. De 27-jarige Wanty-renner, die ook een goed wegseizoen kende, fietste binnen no-time een halve minuut voorsprong bijeen.

Orts en Sweeck zagen de ontketende Hermans dan ook niet meer terug. Er stond donderdagmiddag geen maat op de man uit Turnhout. Hermans soleerde eenvoudig naar de overwinning. In de achtervolging had Orts zich inmiddels weten te ontdoen van Sweeck. Dit zorgde ervoor dat Orts en Sweeck uiteindelijk met respectievelijk een tweede en derde plaats mee het podium op mochten. Hendrikx was de beste Nederlander. Hij eindigde met zijn vierde plaats net buiten het podium.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws