Sosa start met vertrouwen aan Giro, maar: 'Weet niet wie kopman is, Valverde of ik' Wielrennen
Wielrennen

Sosa start met vertrouwen aan Giro, maar: 'Weet niet wie kopman is, Valverde of ik'

Sosa start met vertrouwen aan Giro, maar: 'Weet niet wie kopman is, Valverde of ik'

Iván Ramiro Sosa staat, na zijn eindoverwinning in de Ronde van Asturië, vol vertrouwen aan de start van zijn tweede Giro d'Italia. De Colombiaan voelt zich goed, maar is niet de uitgesproken kopman, zo vertelt hij aan Esciclismo.

Dat Sosa vol vertrouwen zit, wordt al snel duidelijk. 'Ik start aan de Giro met zeer hoge verwachtingen. Ik ben enorm gemotiveerd en hoop dat alles goed zal verlopen. Het parcours is vanaf het begin zeer zwaar, dus we zullen moeten zien hoe het meteen gaat in de bergen. Toch is het vooral de slotweek die beslissend zal zijn.'

Naar de reden van het vertrouwen van de renner van Movistar moeten we niet lang zoeken. Sosa won onlangs nog de Ronde van Asturië. 'In Asturië werd ik elke dag beter. Daarom start ik met zoveel zin in de Giro. Samen met Alejandro (Valverde, red.) zal ik het proberen goed te doen.'

Sosa eerste keer als leider naar grote ronde

Opvallend: in tegenstelling tot wat Valverde zegt, voelt Sosa zich niet de uitgesproken kopman. 'Ik weet niet wie de leider wordt. We zijn allebei in vorm en we zullen wel zien hoe het loopt.' Misschien maar beter, daar er bij Movistar de laatste jaren vaker sprake was van onwetendheid over de rolverdeling.

Voor Sosa wordt het bovendien de eerste grote ronde die hij als kopman of schaduwkopman aanvangt. In 2019 debuteerde hij namens Team INEOS in een grote ronde. Pavel Sivakov werd dat jaar negende. Een jaar later reed hij de Vuelta a España, maar kon hij nooit echt een stempel drukken. Hij knechtte vooral voor kopman Richard Carapaz.

Na zijn overstap naar Movistar - begin dit seizoen - reed hij al vaak met de besten mee. Naast zijn eindzege in Asturië werd hij ook al tiende in de Ruta del Sol en vijfde in de Gran Camiño. Die koers werd overigens gewonnen door ene Alejandro Valverde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws