Soudal-Quick Step gaat voor Jakobsen én Merlier in Gent-Wevelgem: 'Fabio wil graag rijden' Wielrennen
Wielrennen

Soudal-Quick Step gaat voor Jakobsen én Merlier in Gent-Wevelgem: 'Fabio wil graag rijden'

Soudal-Quick Step gaat voor Jakobsen én Merlier in Gent-Wevelgem: 'Fabio wil graag rijden'

Soudal-Quick Step staat zondag verrassend met twee topsprinters aan de start van Gent-Wevelgem. The Wolfpack heeft met Tim Merlier en Fabio Jakobsen z'n twee rapste mannen op de lijst staan.

Soudal-Quick Step is op zoek naar een topresultaat, nadat het Openingsweekend, Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de E3 tegenvielen. Jakobsen reed midweeks Brugge-De Panne en kwam daar uiteindelijk gefrustreerd als vijfde over de meet. Merlier kwam voor het laatst in actie in de tweeluik Nokere Koerse-Bredene-Koksijde. Hij won in Nokere en werd 22e in Koksijde.

Merlier stond al die tijd al op de voorlopige startlijst van Gent-Wevelgem, Jakobsen is een verrassende toevoeging. Ploegbaas Patrick Lefevere legt in zijn column in Het Nieuwsblad uit dat het niet uit luxe is. 'Wij hebben op dit moment geen overschot in de voorjaarskern, zeker niet omdat Casper Pedersen en Dries Devenyns ziek geworden zijn. In Gent-Wevelgem doen we wat we eigenlijk niet willen doen: zowel Merlier als Jakobsen opstellen. Fabio wil graag rijden en we hebben niet veel argumenten om hem thuis te laten. In Gent-Wevelgem kunnen we de E3 al doen vergeten.'

De druk staat zodoende op de ketel. Merlier en Jakobsen krijgen Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Tim Declercq, Florian Sénéchal en Bert Van Lerberghe mee in steun. Ploegleider Tom Steels heeft vertrouwen in winst op zondag. 'Kijkend naar het weer – amper 5 graden Celsius en regen – weet je gewoon dat het een heel zware en tegelijkertijd memorabele editie van Gent-Wevelgem gaat worden, eentje die de renners niet snel zullen vergeten. Met Tim, Fabio en Bert hebben we een paar frisse jongens die ervoor kunnen gaan, maar ook Kasper, Yves en Florian geven ons opties.'

Selectie Soudal-Quick Step - Gent-Wevelgem 2023

Tim Merlier
Fabio Jakobsen
Kasper Asgreen
Yves Lampaert
Tim Declercq

Florian Sénéchal
Bert Van Lerberghe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws