Soudal-Quick Step mikt met Fabio Jakobsen op sprintritten in Baloise Belgium Tour Wielrennen
Wielrennen

Soudal-Quick Step mikt met Fabio Jakobsen op sprintritten in Baloise Belgium Tour

Soudal-Quick Step mikt met Fabio Jakobsen op sprintritten in Baloise Belgium Tour

Soudal-Quick Step trekt met Fabio Jakobsen naar de Baloise Belgium Tour. De Europees kampioen kan met de Denen Michael Mørkøv en Casper Pedersen en de Belg Yves Lampaert rekenen op een deftige sprinttrein. De Baloise Belgium Tour begint woensdag 14 juni.

De vijfdaagse rittenkoers biedt normaal gesproken drie kansen voor Jakobsen om te sprinten. 'Het hoofddoel zijn de massasprints met Fabio, die met Yves, Michael en Casper op sterke ondersteuning kan rekenen', aldus ploegleider Tom Steels in een persbericht.

Naast de drie sprintritten kent de koers ook een tijdrit en een heuveletappe. 'De tijdrit ligt Yves goed, maar ook Casper en Jannik (Steimle, red.) kunnen daar een goed resultaat neerzetten', vervolgt Steels. 'Ook de voorlaatste etappe zal met 3000 hoogtemeters een grote rol spelen voor het eindklassement.'

'We gaan zien hoe het klassement zich ontwikkelt, en als we een kans zien om hoog te eindigen, dan gaan wel alles geven. Zoals altijd', besluit Steels. Stan Van Tricht en tempobeul Tim Declercq maken de selectie van Soudal-Quick Step compleet.

Selectie Soudal-Quick Step Baloise Belgium Tour 2023

Fabio Jakobsen
Yves Lampaert
Stan Van Tricht
Tim Declercq

Jannik Steimle
Michael Mørkøv
Casper Pedersen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws