UAE Team Emirates in Zwitserland met 'niet helemaal herstelde' Vine, man-in-vorm Hirschi en wonderkind Ayuso Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates in Zwitserland met 'niet helemaal herstelde' Vine, man-in-vorm Hirschi en wonderkind Ayuso

UAE Team Emirates in Zwitserland met 'niet helemaal herstelde' Vine, man-in-vorm Hirschi en wonderkind Ayuso

UAE Team Emirates heeft meerdere kaarten om te spelen in de Ronde van Zwitserland. De ploeg speelt Juan Ayuso uit als kopman, maar schermt in een persbericht ook met Marc Hirschi en Jay Vine op de foto.

Dat we Vine in Zwitserland op de toppen van z'n kunnen gaan zien, valt te betwijfelen. De Australiër reed de Giro d'Italia uit, maar is naar eigen zeggen nog niet volledig hersteld van die grote ronde. 'Ik heb weer wat kunnen fietsen deze week, dus ben onderweg naar Zwitserland. Het ben nog niet helemaal hersteld', aldus de klimmer op Instagram.

Ayuso zal wel fris zijn. De 20-jarige Spanjaard kampte de eerste maanden van dit seizoen met een vervelende peesblessure, maar maakt in april dan eindelijk z'n seizoensdebuut in de Ronde van Romandië. Hij won op dag vier meteen de individuele tijdrit, ook al deed hij dat volgens z'n ploegbaas Joxean Matxin op 65 procent... Na een lang blok van training zien we hem nu terug in koers.

Hirschi rijdt thuiswedstrijd: 'Eén van mijn grote doelen dit jaar'

Andere belangrijke pion is Marc Hirschi, die zijn beste benen eindelijk terug lijkt te hebben gevonden. De Zwitser, die in 2020 nog twee ritten won in de Tour de France en zegevierde in de Waalse Pijl, is sinds zijn transfer naar UAE Team Emirates in 2021 van pech niet bespaard gebleven. Dit jaar bouwde hij op in meerdere koersen op de tweede lijn en won hij begin deze maand de Giro dell'Appennino.

Alessandro Covi, de Nederlander Sjoerd Bax en de Nieuw-Zeelanders George Bennett en Finn Fisher Black completeren de selectie. 'Ik zit er de laatste tijd lekker in en hoop dat voort te zetten', zegt Hirschi over zijn thuiswedstrijd in Zwitserland. 'Het is één van mijn grote doelen van dit jaar en we hebben een supersterke ploeg, met de kans om etappes te winnen en voor het klassement te gaan.'

Selectie UAE Team Emirates - Ronde van Zwitserland 2023

Juan Ayuso
Sjoerd Bax
Alessandro Covi
Marc Hirschi
George Bennett
Finn Fisher Black
Jay Vine

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws