Soudal Quick-Step trekt met Asgreen en Merlier naar Renewi Tour: 'Complexiteit van wedstrijd is veranderd' Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step trekt met Asgreen en Merlier naar Renewi Tour: 'Complexiteit van wedstrijd is veranderd'

Soudal Quick-Step trekt met Asgreen en Merlier naar Renewi Tour: 'Complexiteit van wedstrijd is veranderd'

Als een van de eerste ploegen heeft Soudal Quick-Step, de formatie van ploegbaas Patrick Lefevere, de zevenkoppige selectie voor de aanstaande Renewi Tour uit de doeken gedaan. De Belgische WorldTour-brigade trekt met meerdere kopmannen naar de vijfdaagse in Nederland en België. Zo staan onder meer toppers als Tim Merlier, Kasper Asgreen en Yves Lampaert aan het vertrek.

'Dit jaar is het parcours een beetje anders dan in het verleden. Er zijn deze keer namelijk vijf etappes, terwijl dat er normaal gesproken altijd zeven waren. In deze editie ontbreekt een zware dag in de Ardennen, wat de complexiteit van de wedstrijd verandert', vertelt sportief directeur Tom Steels in een communiqué.

'Met de etappe naar en over de Muur van Geraardsbergen en de korte individuele tijdrit kunnen we zeggen dat het parcours bij veel van onze renners past, niet alleen bij Kasper', vervolgt de Vlaming zijn voorbeschouwende relaas. 'Kasper zal wel onze belangrijkste man voor het algemeen klassement worden.

In de sprintetappes zal er worden gekeken naar Tim Merlier, die een paar weken geleden nog de afsluitende etappe in de Ronde van Polen wist te winnen. 'Hij heeft een indrukwekkend jaar achter de rug', looft de 51-jarige Steels. 'Tim kan rekenen op de steun van Bert Van Lerberghe en Florian Sénéchal. Hopelijk kunnen we weer meestrijden om de overwinning.'

Selectie Soudal Quick-Step Renewi Tour 2023

Tim Merlier
Kasper Asgreen
Yves Lampaert
Florian Sénéchal
Tim Declerq
Bert Van Lerberghe
Stan Van Tricht

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws