Soudal Quick-Step ziet Argentijnse rittenkoers als 'mooie test' voor Jakobsen Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step ziet Argentijnse rittenkoers als 'mooie test' voor Jakobsen

Soudal Quick-Step ziet Argentijnse rittenkoers als 'mooie test' voor Jakobsen

Soudal Quick-Step staat vanaf 22 januari met een mooie ploeg aan de start in de Argentijnse rittenkoers Vuelta a San Juan. Remco Evenepoel en Fabio Jakobsen maakten als kopmannen van de Belgische ploeg, inmiddels al op locatie, de oversteek naar Zuid-Amerika.

'Het is onze eerste keer in drie jaar dat we in Argentinië zijn en we zijn blij terug te zijn in dit prachtige land', geeft ploegleider Davide Bramati mee in een persbericht. 'Remco won de laatste keer dat we hier waren en hij keert nu terug als wereldkampioen. Hij is klaar om aan een ​​seizoen te beginnen waarvan we allemaal hopen dat het veel mooie momenten zal opleveren.'

Ook verwacht de sportief directeur wat van zijn sprinter Jakobsen. 'San Juan zal ook een mooie test zijn voor Fabio, die een goede lead-out heeft en zal proberen zijn snelheid te tonen en een overwinning te pakken in een van de vele vlakke dagen van de race', aldus de ex-renner. 'Zonder individuele tijdrit wordt Alto Colorado beslissend voor het algemeen klassement, dus we zullen zien hoe het in die etappe gaat en wat we daar kunnen doen', gaat Bramati nog niet al te veel in op de klassementsambities van Evenepoel.

Selectie Soudal Quick-Step Vuelta a San Juan 2023

Remco Evenepoel
Jan Hirt
Fabio Jakobsen
Yves Lampaert
Pieter Serry

Michael Mørkøv

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws