Ewan mikt vol op Milaan-Sanremo en Tour de France, nieuwkomer Eenkhoorn kopman in klimklassiekers Wielrennen
Wielrennen

Ewan mikt vol op Milaan-Sanremo en Tour de France, nieuwkomer Eenkhoorn kopman in klimklassiekers

Ewan mikt vol op Milaan-Sanremo en Tour de France, nieuwkomer Eenkhoorn kopman in klimklassiekers

Lotto-Dstny heeft vrijdagmiddag de programma's bekendgemaakt van z'n belangrijkste renners. De Belgische formatie is na 2022 gedegradeerd naar de ProTour, maar als winnaar van de UCI Europe Tour kan er in 2023 nog in de meeste grote wedstrijden worden gekoerst. Dat levert voor de kopmannen een mooi en gevarieerd programma op.

Sprinter Caleb Ewan begint zijn seizoen in zijn thuisland Australië, met de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Via de UAE Tour gaat hij vervolgens naar het voorjaar, waarin Milaan-Sanremo, Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem, Dwars Door Vlaanderen en de Scheldeprijs zijn hoofddoelen zijn. In de zomer zet Ewan alles op de Tour de France. 'Ondanks enkele mooie zeges was het niet het seizoen waarop ik hoopte. Dat wil ik omkeren in 2023. Er wachten heel wat mooie doelstellingen', zo zegt hij in een persbericht.

In de kasseienklassiekers heeft Lotto-Dstny met Victor Campenaerts en Florian Vermeersch een uitstekend duo op papier. Ze zullen allebei te zien zijn in de belangrijkste klassiekers zoals Omloop Het Nieuwsblad, de E3 en de Ronde van Vlaanderen. Campenaerts slaat Parijs-Roubaix over en kiest in plaats daarvan voor de Brabantse Pijl. In Roubaix krijgt Vermeersch (die in 2021 knap tweede werd) onder meer Arnaud De Lie mee. De Belgische sprinter is ook te zien in Kuurne-Brussel-Kuurne, Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. Ook pakt hij de Brabantse Pijl nog mee.

Nederlands kampioen en aanwinst Pascal Eenkhoorn mikt vol op de Ardense klimklassiekers in 2023. Hij zal met Ewan en De Lie meegaan naar Milaan-Sanremo en keert in april terug voor de Volta Limburg Classic, de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de Waalse Pijl en Luik zal Eenkhoorn samen met Andreas Kron worden uitgespeeld als kopman. 'Natuurlijk kijk ik er naar uit om mijn Nederlandse driekleur bij Lotto Dstny te tonen in een mooi en gevarieerd programma. De ambitie is om koersen te winnen. Ik kan niet wachten op mijn eerste deelname aan de Amstel Gold Race. Om in mijn thuiskoers als Nederlands kampioen van start te gaan, wordt heel speciaal', aldus Eenkhoorn.

Programma Caleb Ewan 2023

Tour Down Under
Cadel Evans Great Ocean Road Race
Milano-Sanremo
Classic Brugge-De Panne
Gent-Wevelgem
Dwars Door Vlaanderen
Scheldeprijs
Tour de France

Programma Arnaud De Lie 2023

Classica Communitat Valenciana
GP Marseillaise
Etoile de Bessèges
Clasica de Almeria
Kuurne-Brussel-Kuurne
Le Samyn
Paris-Nice
Milano-Sanremo
Gent-Wevelgem
Dwars door Vlaanderen
Paris-Roubaix
Brabantse Pijl

Programma Pascal Eenkhoorn 2023

Mallorca Challenge
Vuelta a Murcia
Jaén Paraiso Interior
Ruta del Sol
Faun-Ardèche Classic
Faun Drome Classic
Paris-Nice
Milano-Sanremo
Volta Limburg Classic
Brabantse Pijl
Amstel Gold Race
Flèche Wallonne
Liège-Bastogne-Liège


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws