Startlijst eerste UAE Tour voor vrouwen bekend: Wiebes maakt wegdebuut voor SD Worx Wielrennen
Wielrennen

Startlijst eerste UAE Tour voor vrouwen bekend: Wiebes maakt wegdebuut voor SD Worx

Startlijst eerste UAE Tour voor vrouwen bekend: Wiebes maakt wegdebuut voor SD Worx

Op 9 februari aanstaande gaat de eerste UAE Tour voor vrouwen van start. De definitieve startlijst laat zien dat veel sterke rensters de degens zullen kruisen tijdens de vierdaagse rittenkoers in het Midden-Oosten. In totaal staan er zestien Nederlandse rensters aan het vertrek.

Het parcours omvat drie sprintkansen en één bergrit naar de inmiddels befaamde Jebel Hafeet (10,8 km a 6,7%). Daar zal het algemeen klassement beslist gaan worden. De meeste WorldTour-teams zijn aanwezig en nemen een kwalitatief sterk team mee. Zo heeft SD Worx met Lorena Wiebes een enorme troef voor de sprints in handen. De 23-jarige Europees kampioene gaat op voor haar eerste wegkoers met haar nieuwe ploeg. Wiebes ziet met Marta Bastianelli (UAE Team ADQ) wel een geduchte concurrent voor de sprints van start gaan. Ook Ellen van Dijk, regerend wereldkampioene tijdrijden, zal een rugnummer opspelden vanuit Trek-Segafredo.

Kanonnen voor algemeen klassement aanwezig

Naast de vele Nederlandse troeven zijn er ook een aantal welbekende namen voor het algemeen klassement van de partij. FDJ-Suez neemt bijvoorbeeld de sterke Marta Cavalli, vorig jaar achter Annemiek van Vleuten tweede in de Giro Donne, mee. De Italiaanse zal normaal gesproken met haar landgenotes Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) en Silvia Persico (UAE Team ADQ) gaan uitmaken wie de eerste trofee mee naar huis neemt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws