Sterke Philipsen overduidelijk de beste in massasprint Baloise Belgium Tour Wielrennen
Wielrennen

Sterke Philipsen overduidelijk de beste in massasprint Baloise Belgium Tour

Sterke Philipsen overduidelijk de beste in massasprint Baloise Belgium Tour

Jasper Philipsen heeft de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De renner van Alpecin-Fenix was de beste in een massasprint aan de Belgische kust in Knokke-Heist.

In warme omstandigheden begon het peloton om 13.10 uur aan een etappe van 175,6 kilometer. In het eerste uur werd er wel aangevallen, maar een kopgroep vormde zich nog niet. Pas toen de livebeelden begonnen waren, ontstond er een kopgroep met Yoeri Havik, Yentl Vandevelde, Daan van Sintmaartensdijk, Nick van der Meer, Theo Bonnet en Jacob Relaes. Zij wilden met z'n zessen wel even in beeld rijden.

Peloton neemt kleine snipperdag

Met nog 85 kilometer voor de wielen hadden ze anderhalve minuut beet. In het peloton waren het Quick Step-Alpha Vinyl en Trek-Segafredo die controleerden voor hun sprinters. Verder was er vooral veel tijd om naar de omgeving te kijken, daar alles uitwees op een koninklijke sprint in Knokke-Heist.

Leider Pedersen reed met nog dertig kilometer te gaan lek, maar met het gezapige tempo in het peloton was dit geen probleem. Met de Gouden Kilometer in zicht veranderde dit; Quinten Hermans deed een eerste move, maar ook Florian Sénéchal en Axel Zingle mengden zich in het geweld.

Dit bleek de aanzet tot een snelle slotfase, waarin de kilometers er plots afvlogen. De sprintersploegen nestelden zich allen op kop van het peloton, hopend op de goede lijn richting de laatste meters in Knokke-Heist. Quick Step-Alpha Vinyl leek hierbij als sterkste uit de bus te komen.

In de laatste kilometer zaten ook Lotto Soudal en Trek-Segafredo goed gepositioneerd, maar het was een komen en gaan van renners en ploegen. Pedersen ging andermaal vroeg aan, met Jakobsen en Philipsen in zijn spoor. De Belg sneed de lijn van de Nederlander ietwat brutaal af, waardoor hij zich de winnaar van deze rit mocht noemen. Danny van Poppel werd tweede, voor Pedersen.

Uitslag etappe 2 Baloise Belgium Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws