Stuyven staat net zo scherp als in 2021: 'Maar ik vind dat ik op tv nog altijd een dikzakske ben' Wielrennen
Wielrennen

Stuyven staat net zo scherp als in 2021: 'Maar ik vind dat ik op tv nog altijd een dikzakske ben'

Stuyven staat net zo scherp als in 2021: 'Maar ik vind dat ik op tv nog altijd een dikzakske ben'

Jasper Stuyven kwam dit klassieke voorjaar nog niet verder dan een vierde plaats in Gent-Wevelgem als beste prestatie, maar dat komt zeker niet omdat hij zwaarder zou staan. De Belg van Trek-Segafredo vertelt aan HLN dat hij de afgelopen jaren wel vaker van mensen hoorde dat hij een kilootje meer had, maar de weegschaal liegt nooit.

'Het cijfer op de weegschaal is exact hetzelfde als vorig voorjaar. Dat ik kloeker (steviger in het Nederlands, red.) lijk, is optisch bedrog. 'Onze truitjes zijn wel witter dan vorig jaar. Misschien lijken we daardoor iets dikker? Al heb ik die perceptie altijd wel tegen. Zelfs als ik nog een kilo scherper sta voor in de Tour, vind ik dat ik op tv nog altijd een dikzakske ben', aldus Stuyven.

Stuyven wil voorjaar redden in Parijs-Roubaix

Bij HLN duiken ze er graag op, want de 'zwaargewichten' in het peloton hebben in Parijs-Roubaix doorgaans een voordeel, toch? 'Ik ben niet van plan om aan te komen. Ik heb zelfs een kok en een soigneur laten overvliegen om mij in ideale omstandigheden voor te bereiden. Je kan misschien zeggen: is dat niet wat overdreven? Maar het zorgt ervoor dat ik enkel gefocust ben op mijn training en rust. Ik zie het als een investering om in Roubaix een mooi resultaat te behalen en mijn voorjaar te redden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws