Trek-Segafredo kan verwachtingen niet waarmaken in E3: 'Goed, maar niet goed genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Trek-Segafredo kan verwachtingen niet waarmaken in E3: 'Goed, maar niet goed genoeg'

Trek-Segafredo kan verwachtingen niet waarmaken in E3: 'Goed, maar niet goed genoeg'

Voorafgaand aan de E3 Saxo Bank Classic werd er gerept over enkele sterke ploegen: Jumbo-Visma, Quick Step-Alpha Vinyl, INEOS Grenadiers en... Trek-Segafredo. Bij die Italiaans/Amerikaanse ploeg werd het verwachtingspatroon echter geen waarheid.

Al voor de start kwam er slecht nieuws vanuit het kamp van het team: Quinn Simmons is na zijn goede Tirreno-Adriatico getroffen door ziekte en heeft daar flink last van gehad, als we Jasper Stuyven mochten geloven. De Amerikaan zou uiteindelijk ook geen rol van betekenis spelen en niet finishen.

Toen Jumbo-Visma de boel op de Taaienberg in vuur en vlam zette, zaten Stuyven en Mads Pedersen goed in positie. Stuyven wist zijn karretje met onder meer Matej Mohoric, Kasper Asgreen en Stefan Küng aan te haken, terwijl de Deense kopman op dat moment al achter de feiten aanreed. 'Geen excuses, het was gewoon niet mijn dag', liet Pedersen uiteindelijk weten. 'Op naar de volgende, Gent-Wevelgem is zondag al.'

Stuyven kon op dat moment nog wel mee, maar ook hij kreeg het later in de race lastig. Op de Oude Kwaremont werd hij simpelweg uit de achtervolgende groep gereden. 'Ik was goed op de Taaienberg, maar niet goed genoeg. Reset, focus en op naar de volgende wedstrijden', klonk het bij de Belg. Stuyven werd uiteindelijk vijftiende, Pedersen 24e.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws