Supertalent Gregoire laat iedereen zijn hielen zien in tweede rit Vierdaagse van Duinkerke Wielrennen
Wielrennen

Supertalent Gregoire laat iedereen zijn hielen zien in tweede rit Vierdaagse van Duinkerke

Supertalent Gregoire laat iedereen zijn hielen zien in tweede rit Vierdaagse van Duinkerke

Romain Gregoire heeft de tweede rit van de Vierdaagse van Duinkerke weten te winnen. De Fransman toonde zich veruit de sterkste op de hellende slotkilometer in Laon.

Dinsdag heeft zijn sporen nagelaten in het wielerpeloton. In de Giro d'Italia verdwenen maar liefst dertien renners uit koers, maar ook in de Vierdaagse van Duinkerke was het kassa: in volle sprint klapten er enkele renners tegen de grond, waar Arnaud De Lie het grootste slachtoffer van was.

Met een ribbreuk, klaplong, breuk in borstbeen en gebroken sleutelbeen moet De Lie nog enkele dagen in een Frans ziekenhuis blijven, terwijl ook onder meer Gleb Syritsa (Astana Qazaqstan Team) gehavend uit de strijd kwam na de door Olav Kooij gewonnen rit.

In de rit naar Laon namen zes renners de benen. Tuur Dens (SportVlaanderen Baloise), Ceriel Desal (Bingoal), Pier André Coté (Human Powered Health), Logan Currie (Bolton Equities), Samuel Leroux (Roubaix) en Damien Girard (Nice Métropole) vormden de vluchtersgroep van de dag, waar achteraan gezeten werd door Cofidis en TotalEnergies. Zij hebben met Victor Lafay en Anthony Turgis favorieten voor dit soort punchaankomsten in de gelederen.

Korte poging tot waaiers geneutraliseerd

In de laatste vijftig kilometer sloeg de nervositeit toe in het peloton, daar de wind op de open Franse velden stevig in de rond blies. Lang duurde dit niet, daar we op een gegeven moment weer in bebost gebied terechtkwamen. Deze tussenfase zorgde er wel voor dat het peloton de vluchters weer wat ruimte gunden, die daar dankbaar gebruik van maakten.

Bij het ingaan van de laatste tien kilometer hadden ze nog altijd een voorgift van goed vijftig seconden, maar die verdwenen in aanloop naar de slotkilometers als sneeuw voor de zon. Op die hellende stroken kwam er snel een aanval van Lafay, die op en over de vluchters sprong.

Het was echter Gregoire die daar als een kat overheen denderde, met Cosnefroy en Van Avermaet in zijn spoor. De jonge Fransman mocht uiteindelijk relatief onbedreigd met de handen in de lucht over de meet komen, waarmee hij zijn toptalent-statuur nog maar eens kracht bijzette. Kooij eindigde nog knap in de top tien. Samuel Leroux nam de leiderspositie over van Kooij, daar hij genoeg boni's pakte.

Uitslag etappe 2 Vierdaagse van Duinkerke 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws