Team dsm-firmenich PostNL heeft eerste groeibriljant terug in Zwitserland, Van Uden uitgespeeld in ZLM Tour Wielrennen
Wielrennen

Team dsm-firmenich PostNL heeft eerste groeibriljant terug in Zwitserland, Van Uden uitgespeeld in ZLM Tour

Team dsm-firmenich PostNL heeft eerste groeibriljant terug in Zwitserland, Van Uden uitgespeeld in ZLM Tour

Oscar Onley maakt in juni zijn rentree in de Ronde van Zwitserland. De 21-jarige Brit is hersteld van zijn derde (!) sleutelbeenbreuk in acht maanden tijd. De klimmer van Team dsm-firmenich PostNL krijgt in Zwitserland meteen een zware wedstrijd om te herstarten.

Team dsm-firmenich PostNL presteerde de eerste maanden van het seizoen goed, waardoor we haast zouden vergeten dat de ploeg met Onley en de tevens 21-jarige Max Poole z'n twee groeibriljanten miste. Onley verliet vorig jaar de Vuelta a España met een gebroken sleutelbeen en moest na ritwinst in de Tour Down Under ook opgeven met dezelfde kwetsuur in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. In de Amstel Gold Race overkwam het hem nog eens.

Naast Onley speelt Team dsm firmenich-PostNL ook Tobias Lund Andresen, Pavel Bittner, Sean Flynn, Chris Hamilton, Gijs Leemreize en Frank van den Broek uit. Andresen, Hamilton en Leemreize reden in mei nog de Giro d'Italia. 'Met Oscar bekijken we van dag tot dag wat er mogelijk is en we zullen zien waar het ons brengt in de etappes en het klassement. Naast Oscar hebben we een goed en uitgebalanceerd team waarmee we kansen hebben in de mogelijke sprint in de tweede etappe. We streven ook naar etapperesultaten vanuit de grotere ontsnappingen met Frank, Gijs en Chris later in de wedstrijd', aldus ploegleider Pim Ligthart in een persbericht.

Casper van Uden sprint in ZLM Tour

De Ronde van Zwitserland begint op 9 juni, vier dagen na de start van de ZLM Tour. De Nederlandse sprintwedstrijd wordt door dsm-firmenich PostNL aangegrepen om met Casper van Uden en Nils Eekhoff te strijden om succes. Patrick Eddy, Tim Naberman, Oliver Peace, Frank Ragilo en Timo Roosen gaan mee in dienst. 'Met Casper aan de start zullen we elke kans benutten om met hem als onze finisher voor de sprints te gaan. We putten vertrouwen uit onze resultaten van de afgelopen weken, vooral uit onze prestatie in Keulen. Oliver en Frank uit ons Developmentprogramma rijden ook mee, dus voor hen wordt het een mooie week waarin ze kunnen leren van de oudere jongens', zo zegt ploegleider Joey van Rhee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws