Team DSM rekent op Bardet en Kragh Andersen in San Sebastian, Arensman naar Ronde van Polen Wielrennen
Wielrennen

Team DSM rekent op Bardet en Kragh Andersen in San Sebastian, Arensman naar Ronde van Polen

Team DSM rekent op Bardet en Kragh Andersen in San Sebastian, Arensman naar Ronde van Polen

Team DSM heeft de ploegen voor de twee WorldTour-wedstrijden die deze week verreden worden, Clasica San Sebastian en de Ronde van Polen, openbaar gemaakt. Romain Bardet zal na zijn zevende plek in de Ronde van Frankrijk ook te zien zijn in het Baskenland.

Ook Søren Kragh Andersen, die vertrekt bij de ploeg en daarom niet meekon naar de Tour de France, is van de partij in de eendagswedstrijd. 'Het is altijd een zware race, met meer dan 3500 hoogtemeters in 225 kilometer', legt ploegleider Marcel Sieberg uit. 'We hebben een sterk team, met Romain als voornaamste afwerker. Hij komt met goede vorm uit de Ronde van Frankrijk.'

In de Ronde van Polen, die zaterdag start, is Thymen Arensman op papier de grote naam. De jonge coureur, die volgend jaar naar INEOS Grenadiers gaat, kan mogelijk voor een goed klassement gaan, terwijl Sam Welsford zich op WorldTour-niveau mag meten met de grote jongens. De Australiër won dit jaar al een rit in de Ronde van Turkije.

'Ik denk dat de zware tijdrit van 15 kilometer een grote factor zal spelen voor het algemeen klassement', blikt ploegleider Luke Roberts vooruit. 'Met onze selectie willen we competitief zijn in de sprints, maar ook een goed resultaat bewerkstelligen in het algemeen klassement. Dat willen we doen door goed samen te werken en agressief te koersen.'

Selectie Team DSM Clasica San Sebastian 2022

Søren Kragh Andersen
Romain Bardet
Romain Combaud
Mark Donovan
Leon Heinschke
Casper Pedersen
Martijn Tusveld

Selectie Team DSM Ronde van Polen 2022

Thymen Arensman
Nikias Arndt
Marco Brenner
Jonas Iversby Hvideberg
Niklas Märkl
Henri Vandenabeele
Sam Welsford

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws