Team Jayco AlUla gaat met kopman Groenewegen voor sprintzeges in Tirreno-Adriatico Wielrennen
Wielrennen

Team Jayco AlUla gaat met kopman Groenewegen voor sprintzeges in Tirreno-Adriatico

Team Jayco AlUla gaat met kopman Groenewegen voor sprintzeges in Tirreno-Adriatico

Team Jayco AlUla heeft op de ploegsite haar selectie voor Tirreno-Adriatico (6 tot en met 12 maart) bekendgemaakt. De Australische wielerploeg trekt niet met klassementsambities naar Italië, maar zet juist alles op alles om een aantal sprintzeges met Dylan Groenewegen binnen te hengelen. De 29-jarige Nederlander kan dan ook rekenen op een team dat volledig in zijn dienst zal rijden.

Groenewegen wist dit seizoen al twee keer victorie te kraaien (één keer in de Saudi Tour en één keer in de UAE Tour). In de Italiaanse rittenkoers hoopt hij beslag te leggen op in ieder geval een derde seizoenszege. 'Het zal me goed doen om van start te gaan in Tirreno-Adriatico en daarmee terug te keren in Europese wedstrijden. Ik voel me zeker na mijn overwinning in de UAE Tour. In de Tirreno zijn er twee à drie sprintkansen. Het zou geweldig zijn om zo vroeg in het seizoen nog een keer te winnen. Het team dat we in Italië hebben, is vergelijkbaar met de ploeg in de UAE Tour. We weten dus wat we moeten doen in de sprints. Het moet een goede week worden', blikt hij optimistisch vooruit.

Ook sportief directeur Matthew Hayman, die in 2016 Parijs-Roubaix wist te winnen, heeft vertrouwen in zijn jongens. 'Het wordt een veeleisende raceweek. Groenewegen zal onze kopman zijn. Hij richt zich op de sprintetappes en het ziet er naar uit dat er aantal kansen voor hem zullen komen. Om deze reden hebben we een team meegenomen dat hem volledig zal ondersteunen. Hij zal een aantal van dezelfde lead-out-mannen hebben die hij in de UAE Tour had: Hepburn, Maas, Reinders en Mezgec. In die koers war hij succesvol, dus hopelijk kunnen we de bal aan het rollen houden in Tirreno. Met de kracht van de andere jongens die hem vergezellen, hebben we een zeer goede kans om een etappe te winnen.'

Selectie Team Jayco AlUla Tirreno-Adriatico 2023

Dylan Groenewegen
Michael Hepburn
Luka Mezgec
Jan Maas
Zdenek Stybar
Alessandro De Marchi
Elmar Reinders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws