Iserbyt zag Ronhaar ten gronde gaan: 'Jammer dat hij viel, maar ik wilde net demarreren' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt zag Ronhaar ten gronde gaan: 'Jammer dat hij viel, maar ik wilde net demarreren'

Iserbyt zag Ronhaar ten gronde gaan: 'Jammer dat hij viel, maar ik wilde net demarreren'

Een onvervalst 1-2'tje voor Pauwels Sauzen-Bingoal in Maldegem woensdag. Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout maakten in de laatste halve ronde het verschil in de parkcross, waar koploper Pim Ronhaar net voor de twee mannen van Jurgen Mettepenningen ten val kwam.

'Het was natuurlijk jammer dat Pim viel, maar ik wilde net demarreren', vertelde Iserbyt in het flashinterview. 'Ik zat erachter en wilde alles geven voor die overwinning. Niels Vandeputte kwam nog wel terug en toen koos ik nog voor een extra versnelling, om zeker te zijn.'

Het scheelde niet veel of Iserbyt lag er zelf ook bij in de laatste ronde. 'Ik kon hem net ontwijken en reed nog tegen hem aan. Gelukkig lag het niet te nat, want dan was ik ook gevallen. Ik denk dat Pim net a bloc zat en dan kun je toch foutjes maken.'

Uiteindelijk werd het dus een mooie cross voor Pauwels Sauzen-Bingoal, ook door het werk van Vanthourenhout. 'Ik denk dat we een heel goede wedstrijd reden. 1 en 2 is supermooi, dus het is een heel goede dag voor ons. Het was niet simpel, iedereen is goed teruggekomen uit Tabor. We krijgen nog mooie wedstrijden', aldus Iserbyt.

Vanthourenhout plaveide de weg voor Iserbyt in Maldegem

Soortgelijke woorden bij Vanthourenhout zelf. 'Ik ben wel tevreden. Ik voelde dat ik aan het leeglopen was, dus het was maar goed dat Eli er voorbij kwam. 1 en 2 is zeker mooi', aldus de man die Ronhaar lang moest achtervolgen en daarmee de weg plaveide voor zijn jongere ploeggenoot. 'Ik kon niet direct pareren en voelde dat ik het gaatje zo klein mogelijk moest houden. Toen hij viel, kreeg je wel wat moraal. Het was een spannende cross, dus mooi dat we het kunnen afmaken', concludeert de Belg, die in het restant van de winter alle crossen zal rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws