Teunissen en Arensman willen kansen pakken in restant van Ronde van Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

Teunissen en Arensman willen kansen pakken in restant van Ronde van Zwitserland

Teunissen en Arensman willen kansen pakken in restant van Ronde van Zwitserland

Nog geen Nederlands succes na twee dagen Ronde van Zwitserland. Als het aan Mike Teunissen (Jumbo-Visma) en Thymen Arensman (Team DSM) ligt, komt daar de komende dagen nog verandering in. Voor de start van rit drie kwamen beide renners kort aan het woord.

Teunissen kan dinsdag mogelijk al een gooi doen naar de ritzege, daar het in aankomstplaats Grenchen wel eens uit kan lopen op een sprint. 'Ik voel me niet zo slecht, maar het niveau is hoog. Ik heb wat last gehad van de hitte, maar verbeter elke dag. In de komende rit kan het verschillende kanten op: een sterke groep kan de ruimte krijgen, maar het zou ook zomaar kunnen dat er gecontroleerd wordt.'

'We zullen zien, ik zal mij sparen voor een sprint', vervolgt de Limburger voor de camera van Cycling Pro Net. 'Als het dan tot een spurt komt, zal ik mij zeker mengen. Ik ben de laatste weken al enkele keren kort geweest, maar heb nog niet gewonnen. Hopelijk komt daar snel verandering in', concludeert Teunissen.

Arensman: 'Ik weet niet precies waar ik sta'

Arensman mocht ook voor de camera komen. 'Ik denk dat ik nog steeds in orde ben na de Giro. Ik ben hier als invaller in de Ronde van Zwitserland, dus ik weet niet precies waar ik sta. We zijn met een sterk team, zoals we zagen met de overwinning van Andreas', doelt hij op de zege van Leknessund op maandag. 'We hebben een lekker glas champagne gedronken, maar in een etappekoers moet je je snel focussen op een nieuwe dag.'

'We hebben meerdere opties, we kunnen zowel voor een ontsnapping als sprint gaan', stelt de coureur van Team DSM. 'We wegen onze kansen af, maar zoals ik zei: het kan meerdere kanten uit.' Arensman gaat normaal gesproken niet voor een algemeen klassement in de Ronde van Zwitserland, dus we zullen hem de komende dagen nog wel in de aanval zien.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws