Teunissen maakt indruk bij Intermarché-Circus-Wanty: 'Kan zich positioneren als geen ander' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen maakt indruk bij Intermarché-Circus-Wanty: 'Kan zich positioneren als geen ander'

Teunissen maakt indruk bij Intermarché-Circus-Wanty: 'Kan zich positioneren als geen ander'

Mike Teunissen heeft in zijn eerste weken bij Intermarché-Circus-Wanty direct een goede indruk achtergelaten bij zijn ploeggenoten. De Nederlander wordt samen met de Portugees Rui Costa, eveneens een aanwinst, bewierookt door de jonge Belg Rune Herregodts.

Herregodts maakte indruk met een tweede plek in de Figueira Champions Classic en reed ook een goede Ronde van de Algarve, al kwam dat niet helemaal tot uiting door pech op een verkeerd moment. 'Mijn podiumplaats in Figueira heeft mijn vertrouwen een grote boost gegeven, waarna ik in de Algarve op een steile aankomst als Alto da Fóia in het spoor van Costa en andere grote namen kon eindigen en in mijn eerste tijdrit van het seizoen een mooie tiende plaats kon behalen. Dit biedt perspectieven voor de toekomst', zo vertelt de Belg via de kanalen van zijn team.

Daarbij speelden ervaren mannen als Teunissen en Costa een grote rol. 'Ik ben me bewust van het belang om door ervaren ploeggenoten gegidst te worden. In Portugal heb ik namelijk ondervonden welk groot verschil het maakt wanneer je onder de vleugels van renners als Costa en Teunissen genomen wordt. Ze stralen zoveel rust uit en kunnen zich positioneren als geen ander, waardoor ze op sleutelmomenten een pak nervositeit weghalen bij de jongste onder ons.'

Mike Teunissen
Mike Teunissen

Herregodts verkende Kuurne-Brussel-Kuurne al drie keer

Herregodts zal zich nu richten op de voorjaarswedstrijden. 'De komende weken wil ik mijn goede conditie benutten om in elke wedstrijd iets te tonen, of het nu in functie van de ploeg of voor een eigen resultaat is. Ten eerste maak ik mijn debuut in het openingsweekend. Ik kan met een sereen gevoel naar deze nieuwe stap uitkijken, dankzij het feit dat we de voorbereidingen voor deze afspraken in november al begonnen zijn. Het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne heb ik zelfs tot drie keer toe verkend', stelt hij vol energie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws