Teunissen nipt afgetroefd door Hayter in de Ronde van Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

Teunissen nipt afgetroefd door Hayter in de Ronde van Noorwegen

Teunissen nipt afgetroefd door Hayter in de Ronde van Noorwegen

De tweede etappe in de Ronde van Noorwegen is een prooi geworden voor Ethan Hayter. De renner van INEOS Grenaiders had het sterkste eindschot van een uitgedunde groep, waarin hij Mike Teunissen nipt de baas was. De Nederlander moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Al voeg in de etappe kozen vier renners om het vanuit de kopgroep van de dag te proberen. Aaron Van Pucke (Sport Vlaanderen-Baloise), Jeppe Pallesen Aaskov (Team ColoQuick), Emiel Mielke Vinjebo (Riwal Cycling Team) en Håkon Aalrust (Team Coop) reden richting de eerste klim van de dag. Dit was de grote scherprechter van de etappe, want de klim telde in totaal maar liefst 28,5 kilometer. Het gemiddelde stijgingspercentage was 4,3 procent, maar door toedoen van INEOS Grenadiers hadden veel renners het moeilijk op deze klim.

Het was Van Poucke die als eerste bovenkwam, maar even later was het gedaan voor de koplopers. In het peloton ging het er hard aan toe en dat kwam mede doordat er waaiers ontstonden. Onder anderen Ethan Hayter, Geoghegan Hart en Remco Evenepoel zaten voorin mee, maar renners als Mads Pedersen en Esteban Chaves werden gelost. Alexander Kristoff en Gianni Vermeersch waren ver daarvoor al gelost en zo bleven er vooraan nog 20 à 25 renners over die het gingen uitmaken voor de ritzege.

Wie wint het sprintje van de uitgedunde groep?

INEOS Grenadiers was goed vertegenwoordigd van voren en het was de Britse formatie die voor Hayter de sprint ging aantrekken. Ook Evenepoel zat goed van voren en had ploeggenoot Kasper Asgreen met zich mee. Daarnaast zagen we veel renners van Israel-Premier Tech en Uno-X Pro Cycling Team en Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg gokte op de sprintcapaciteiten van Mike Teunissen.

De laatste kilometer probeerden veel renners van voren te komen en was het vechten voor een goede positie. Evenepoel nam daarin de leiding voor Asgreen, terwijl ook de renners van Jumbo-Visma sterk kwamen opzetten. Het leek even of Teunissen richting de ritwinst afstevende, maar het was Hayter die uiteindelijk in de slotmeters het sterkste eindschot had.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws