Teunissen opnieuw rode lantaarn: 'Twee keer moeten afstappen voor sanitaire stop' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen opnieuw rode lantaarn: 'Twee keer moeten afstappen voor sanitaire stop'

Teunissen opnieuw rode lantaarn: 'Twee keer moeten afstappen voor sanitaire stop'

Het zijn zware dagen voor Mike Teunissen in de Vuelta a España. De renner van Team Jumbo-Visma voelt zich niet goed en eindigde zondag voor de tweede keer op rij als laatste, waarbij hij er niet altijd in slaagde om op de fiets te blijven zitten...

Zowel in de etappe van zaterdag als zondag kwam Teunissen op ongeveer een half uur van de winnaar binnen als rode lantaarn. Pittige dagen dus, maar uit zijn update op Instagram blijkt dat hij er gelukkig nog wel om kwam lachen. 'Eenzaam achterin, deel twee', bericht de voormalig drager van de rode trui met een lachende emoji.

'Ik ben er niet altijd in geslaagd om op de fiets te blijven zitten, want ik kende wat probleempjes 💩', schrijft Teunissen, die hetzelfde lijkt overkomen te zijn als Tom Dumoulin in de Giro d'Italia van 2017. 'Maar het lukte me wel om de etappe uit te rijden, opnieuw. Maandag is er eindelijk wat tijd om te herstellen. Laat mij dan maar eventjes met rust', zegt de Nederlander, die nog laat weten goede steun te hebben ontvangen van ploegleider Maarten Wynants.

Teunissen houdt schaafwonden over aan val

Al met al geen leuke dag voor Teunissen dus, die in de negende etappe ook vrij snel moest lossen en ook nog eens ten val kwam. 'Toen ben ik nog even teruggekomen, maar erna werd ik opnieuw gelost. Uiteindelijk kwam ik terecht in een groepje van zes renners. We wisten wel dat het qua tijd (tijdslimiet, red.) geen probleem was. In de slotfase ben ik ook nog eens twee keer afgestapt voor een sanitaire stop, maar uiteindelijk heb ik het overleefd. Ik heb wel wat schaafwonden opgelopen, dus de rustdag is welkom', klinkt het op zijn eigen website.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws