Wielrennen op TV 1 mei 2022 | Genieten van drie mooie slotstukken én Eschborn-Frankfurt! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 1 mei 2022 | Genieten van drie mooie slotstukken én Eschborn-Frankfurt!

Wielrennen op TV 1 mei 2022 | Genieten van drie mooie slotstukken én Eschborn-Frankfurt!

De maand mei is eindelijk aangebroken! Op de Giro d'Italia moeten we nog een klein weekje wachten, maar gelukkig krijgen we nog enkele heerlijke voorproefjes aangeboden. Zondag staan er namelijk drie heerlijke slotstukken op het programma én is het tijd voor Eschborn-Frankfurt. In de Leiderstrui bundelde de TV-informatie voor je!

TV en tijden Eschborn-Frankfurt 2022

In Duitsland wordt de maand mei traditiegetrouw geopend met Eschborn-Frankfurt, een ruim 182 kilometer lange eendagskoers met de nodige heuveltjes. Titelverdediger Jasper Philipsen zal acte de présence geven, maar renners als Alexander Kristoff, Arnaud De Lie en voorjaarstalent Biniam Girmay kleuren de deelnemerslijst. Een hele rits topsprinters, dus!

Om 12.15 uur zal het startschot in Eschborn klinken. Het vertrek is live te zien, want Eurosport start de live-uitzending al om 12.05 uur op de (betaalde) Eurosport Player. Naar verwachting kun je dan ook al inschakelen op deze livestream van de Duitse televisie. De finish (rond 16.45 uur) hoef je in elk geval niet te missen daar Eurosport er vanaf 16.00 uur ook op het hoofdkanaal (Eurosport 1) live bij is.

TV en tijden tijdrit Ronde van Romandië 2022

De Ronde van Romandië wordt zondag afgesloten met een mooie klimtijdrit. Spek naar de bek van leider Rohan Dennis, die van een geruststellende voorsprong in het algemeen klassement geniet. Mag hij ook op de slotdag zegevieren, of weet iemand als Luke Plapp, Ben O'Connor of Aleksandr Vlasov daar nog een stokje voor te steken?

Om 12.28 uur rolt de eerste renner van het startpodium. Voor het aanschouwen van deze slottijdrit kun je wederom terecht bij het vertrouwde Eurosport. Vanaf 13.45 uur doet de sportzender live verslag op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Wie de tijdritzege en de eindwinst in ontvangst mag nemen, zien we rond 15.45 uur.

TV en tijden etappe 3 Ronde van Asturië 2022

Ook in Spanje slaat er zondag een slotstuk op het programma, want daar breekt de laatste etappe van de Ronde van Asturië aan. De renners mogen nog één keer hun rugnummers opspelden voor een heuvelachtig ritje van 122 kilometer. Iván Ramiro Sosa gaat aan de leiding, maar weet hij die positie vast te houden?

Gestart wordt er om 11.15 uur, gefinisht ergens tussen 14.00 en 14.30 uur. De slotrit wordt helaas niet uitgezonden op TV, maar de livestream van het Spaanse medium RTPA biedt vanaf 12.00 uur uitkomst. Zo hoef je alsnog niets van de finale te missen!

TV en tijden etappe 2 Festival Elsy Jacobs 2022

In Luxemburg komen de vrouwen zondag in actie, en wel tijdens de tweede en laatste etappe van het Festival Elsy Jacobs. Met nog één heuvelachtig ritje voor de boeg zal Team SD Worx alles op alles gaan zetten om Silvia Persico uit de leiderstrui te rijden. Demi Vollering staat immers op een tweede plek in het algemeen klassement, in dezelfde tijd als haar Italiaanse rivaal.

Starten doen de dames om 14.00 uur, om vervolgens rond de klok van 17.00 uur te finishen. Wie deze laatste etappe wil zien, kan daarvoor vanaf 15.00 uur terecht op de Eurosport Player.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws