Thomas behandelt 'kritiek' op kopwerk Arensman: 'Geen diss naar Thymen, maar hij heeft zijn eigen race kunnen rijden' Wielrennen
Wielrennen

Thomas behandelt 'kritiek' op kopwerk Arensman: 'Geen diss naar Thymen, maar hij heeft zijn eigen race kunnen rijden'

Thomas behandelt 'kritiek' op kopwerk Arensman: 'Geen diss naar Thymen, maar hij heeft zijn eigen race kunnen rijden'

Kijken we de afgelopen dagen naar INEOS Grenadiers in de Giro d'Italia, dan hebben we het bewust of onbewust toch over de toch wel opvallende dingen die zich afspelen tussen Geraint Thomas en Thymen Arensman, respectievelijk de nummers drie en zes in het algemeen klassement. Ook de geliefde Welshman kreeg in dat kader soms wat 'kritiek' te verwerken. Daar heeft G - met nog drie Giro-ritten te gaan - op gereageerd!

De ene keer lijkt bij de Britse formatie alles in het werk te moeten staan van de routinier, de andere keer lijkt de jonge Nederlander ook gewoon voor zijn eigen kans te mogen rijden. In verschillende etappes zagen we de ploeg dan ook verschillende tactieken hanteren.

In rit nummer zeventien, verreden op woensdag 22 mei, zagen we Arensman op de slotklim dusdanig hard op kop rijden dat hij uiteindelijk zelf de rol een beetje moest lossen. Hij verloor een tiental seconden, onder meer op Antonio Tiberi in de strijd om het jongerenklassement. 'Toen anderen overnamen had ik niet meer de benen om te volgen. Dat was niet ideaal, al heb ik niet veel tijd verloren. Ik doe nog mee en ben blij met het werk wat ik voor Geraint heb kunnen doen. We zullen zien of Tiberi nog een slechte dag heeft, maar onze prioriteit is het podium met G en de rest is bonus', vertelde de Pelikaan van Deil daar toen zelf over.

Thomas geeft uitsluitsel over rolverdeling bij INEOS Grenadiers

Dat klonk allemaal logisch uit de mond van Arensman. Totdat we Thomas zelf hoorden. De 37-jarige Brit gaf namelijk aan dat hij helemaal niet zulke sterke benen had. 'We hebben geprobeerd om een goed tempo te zetten, om proberen aan te vallen. Ik had alleen de benen niet om echt te gaan. Ik was vrij gelijkwaardig aan Daniel Felipe Martínez', klonk het. Dat, maar ook hetgeen zich in de dagen ervoor had voorgedaan - Arensman die voor Thomas moest rijden - leverde Thomas her en der toch wat 'kritische noten' op. 'Om eerlijk te zijn: Thymen en ik zijn beiden wekenlang erg goed ondersteund door de andere jongens', vertelt hij in een nieuwe episode van zijn podcast Watts Occurring.

'Thymen heeft inderdaad op woensdag een beetje op kop gereden, maar dat is eigenlijk het enige kopwerk dat hij in de gehele Giro heeft verricht', ging Thomas verder. 'Voor de rest heeft hij zijn eigen race kunnen rijden. Dat is geen diss richting hem of iets, maar gewoon een uitleg van wat het plan was. Ik heb in principe nooit gewild dat hij iets voor mij deed. Het plan is, en zo is het altijd geweest, om er voor ons allebei een zo goed mogelijk resultaat uit te halen. Dat betekent dus kijken of ik naar de tweede plaats kan stijgen en kijken of hij het wit nog kan overnemen. Dat zou geweldig zijn, nietwaar? Dat is waar we voor gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws