Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024 | Belgische topfavoriet en het is géén Van Aert of Nys Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024 | Belgische topfavoriet en het is géén Van Aert of Nys

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024 | Belgische topfavoriet en het is géén Van Aert of Nys

Na twee zwaardere ritten om mee te beginnen in de Ronde van Noorwegen is het op dag drie normaliter aan de zwaardere types, oftewel de sprinters. Ook zij moeten namelijk hun kansjes krijgen in deze vierdaagse etappekoers. In de Leiderstrui stelt je op de hoogte van het een en ander!

Parcours etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024

noorwegen 3

De derde etappe van de Ronde van Noorwegen gaat van start in Sola, niet ver gelegen van de start- en aankomstplaats van de slotrit van deze vierdaagse etappekoers: Stavanger. Enfin, die richting gaan we op zaterdag niet op, want de organisatie heeft een rit richting het zuiden uitgetekend.

173 kilometer later moet er namelijk in Egersund gefinisht worden, waar we na 84 kilometer al eens passeren om vervolgens een grote lokale ronde te maken. Daarin zitten met de Runaskaret (2,7 km a 5,2%) en Synesvarden (0,8 km a 5,6%) nog twee hinderenissen verstopt, maar de kans lijkt niet groot dat die aan het einde van de dag écht invloed hebben gehad.

Erg technisch is het niet in de slotfase, dus het kan een mooie rechttoe rechtaan spurt worden. Net zoals in 2019, toen Cees Bol de rit in Egersund op zijn naam wist te schrijven middels een sprint.

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024 | Belgische topfavoriet en het is géén Van Aert of Nys

Beklimmingen
108,0: Runaskaret (2,7 km a 5,2%)
121,0: Synesvarden (0,8 km a 5,6%)

Tijden
Start: 14.00 uur
Finish: circa 18.00 uur

Weer etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024

Niets te klagen! Zaterdag is het circa 20 graden Celsius in Noorwegen, waar de wind in de finale in de rug zal staan. De snelle mannen gaan in de slotkilometer dus snel bij de meet zijn!

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024

Met Jordi Meeus van BORA-hansgrohe staat de winnaar van de meest recente Champs-Elysées rit aan de start in deze Ronde van Noorwegen. Veel koersen reed de man uit Lommel nog niet en dus wist hij tot dusver ook niet te winnen, wat hem wel een mooie kanshebber maakt voor deze etappe richting Egersund.

Grote concurrent kan wel eens thuisrijder Alexander Kristoff zijn, die als uit Stavanger afkomstige coureur deze wegen wel zal kennen. De Noor toonde recent zijn vorm in de Antwerp Port Epic en kan met Magnus Cort als lead-out ook rekenen op een goede spurtvoorbereiding.

1156555737

Naast Meeus staan er nog Belgische kanshebbers aan het vertrek, met onder meer Sasha Weemaes van Bingoal-WB. Ook Wout van Aert (Visma | Lease a Bike) en Thibau Nys (Lidl-Trek) staan aan het vertrek, maar of zij zich zullen smijten in zo'n sprint? Misschien dat Gijs Van Hoecke of Gerben Kuypers dat wel eens wil proberen naast Intermarché-Wanty.

Alpecin-Deceuninck-kopman Axel Laurance heeft liever een wat zwaardere spurt, terwijl Elia Viviani en Ethan Hayter (INEOS) hun vorm dit seizoen nog niet écht te pakken hebben. Voor zowel Laurance als Hayter geldt wel dat ze goed staan in het klassement. Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL) en Scott McGill (Project Echelon) willen we ook nog benoemen als outsiders.

Favorieten etappe 3 Ronde van Noorwegen 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) en Alexander Kristoff (Uno-X)
Outsiders: Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck), Elia Viviani (INEOS Grenadiers) en Sasha Weemaes (Bingoal-WB)
Long shots: Thibau Nys (Lidl-Trek), Wout van Aert (Visma | Lease a Bike), Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL), Scott McGill (Project Echelon), Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) en Gijs Van Hoecke (Intermarché-Wanty)

Poll

Wie wint rit 3 in de Ronde van Noorwegen?

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news