Thomas hoopt dat organisatie naar hem (en anderen) luistert: 'Klassementstijden al voor de finish opmaken' Wielrennen
Wielrennen

Thomas hoopt dat organisatie naar hem (en anderen) luistert: 'Klassementstijden al voor de finish opmaken'

Thomas hoopt dat organisatie naar hem (en anderen) luistert: 'Klassementstijden al voor de finish opmaken'

Daags na de spectaculaire maar bovenal bijzondere ploegentijdrit in Barcelona staat er op dag twee van de Vuelta a España een listige etappe op het menu. In de ultieme slotfase van de eerste rit in lijn loopt de weg namelijk meermaals verraderlijk omhoog, met de welbekende Monjuïc als scherprechter. In zijn dagdagelijkse podcast Watts Occurring blikt INEOS Grenadiers-kopman Geraint Thomas vooruit op die tweede rit, waarbij hij een aantal opvallende zaken uit de doeken doet...

Eerst even terug naar de teamchrono doorheen de Catalaanse hoofdstad: Thomas zag al op dag één van de Spaanse rittenkoers zijn meesterknecht Laurens De Plus letterlijk en figuurlijk uitvallen. Na afloop van de chorno toonde hij zich al enorm schuldbewust omtrent die valpartij. 'We verloren De Plus al na de derde of vierde bocht. Ik reed toen op kop en ging de bocht denk ik wat te hard in. Hij schoof vervolgens onderuit. We fietsen daarna wat achter de feiten aan', aldus de 37-jarige Welshman.

Thomas en Evenepoel voorstander van eerder opmaken van klassementstijden

In de podcast vertelt 'G' dat ook schaduwkopman Thymen Arensman enorm geschrokken was van de crash van De Plus. 'Thymen zat volgens mij achter Laurens toen het gebeurde. Daarna ging Thymen erg voorzichtig door alle bochten. Maar dat is natuurlijk volkomen logisch als je iemand recht voor je neus ziet vallen, nietwaar? Het was typisch zo'n dag dat je zo snel mogelijk bij de finish wilde zijn. Ik merkte dat ik ergens wel veel snelheid had, temeer omdat ik me ook echt goed voelde. Ik kon het alleen simpelweg niet omzetten in goede prestatie', aldus de runner-up van de voorbij Giro d'Italia.

Ook op dag twee van de Ronde van Spanje heerst de verwachting dat de weergoden slechtgezind zijn. Volgens Thomas bestaat er zodoende een zeer reële kans dat het klassement al voor de finish opgemaakt gaat worden. 'De tijden worden dan al op zo'n zes à zeven kilometer van de meet opgemaakt, vlak voordat we aan het lusje beginnen. Hopelijk luistert de organisatie ernaar, want sommige afdalingen zijn anders levensgevaarlijk. Het zou in ieder geval de veiligste optie zijn.' Volgens Thomas is Remco Evenepoel, die in hetzelfde hotel verbleef, ook een groot voorstander van het idee om de klassementstijden eerder op te nemen. 'Ik heb er met hem over gepraat en hij staat er precies hetzelfde in. Op een bepaald moment gewoon de tijden opnemen zou het allerbeste zijn. Ik denk eigenlijk dat elke klassementsrenner er zo over denkt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws