Trouwe knecht Soler voorspelt bijzondere prestatie ploeggenoot Pogacar: 'Kan alle Monumenten winnen' Wielrennen
Wielrennen

Trouwe knecht Soler voorspelt bijzondere prestatie ploeggenoot Pogacar: 'Kan alle Monumenten winnen'

Trouwe knecht Soler voorspelt bijzondere prestatie ploeggenoot Pogacar: 'Kan alle Monumenten winnen'

Lange tijd was Marc Soler The next big thing van het Spaanse wielrennen. Bij Movistar lukte het hem echter niet de kansen die hem als kopman geboden werden, te pakken. In 2022 verkaste hij naar UAE Team Emirates. Naar eigen zeggen is Soler daar meer dan op zijn plek. 'Ik ben heel blij dat ik bij dit team rijd.'

Bij het team uit de Emiraten vertolkt Soler geen absolute hoofdrol. Iets waar hij naar eigen zeggen juist goed bij gedijt: 'Om met onze renners naar wedstrijden te gaan en ze daar aan succes te helpen, is een voorrecht', zo vertelt hij aan Eciclismo . Het feit dat Soler meer als helpen fungeert dan bij zijn oude Spaanse ploeg, betekent niet dat hij op persoonlijk vlak geen successen meer boekt. Zo vierde hij in 2022 nog een ritzege in de Vuelta.

Soler heeft grenzeloos vertrouwen in kopman Pogacar

De afgelopen twee Tour de Frances was Soler actief als knecht in de klimtrein van kopman en superster Tadej Pogacar. Het plan van UAE Team Emirates om de Sloveen aan een derde Tourzege te helpen, slaagde echter niet. Tweemaal werd Pogacar verslagen door Jonas Vingegaard van Jumbo-Visma. 'Ik wil helpen om goede resultaten te halen met de ploeg. Hopelijk gaat dat volgend jaar nog beter', zo doelt Soler op de plannen voor de Tour de France. Als het gaat om die resultaten, kijkt hij echter verder dan alleen het grote rondesucces.

'We hebben een aantal mannen die het team dragen, die overwinningen kunnen behalen', zo stelt Soler, om vervolgens vrij duidelijk te zijn in wie de absolute veelvraat onder zijn ploegmakkers is. 'Tadej Pogacar is in staat om in zijn carrière alle vijf de Monumenten te winnen.' Naast Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije, die Pogacar inmiddels driemaal won, moet Pogacar dan nog Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo als winnaar besluiten. Dan zou Pogacar de vierde renner in de historie kunnen worden die alle vijf de klassieke wedstrijden op zijn naam schreef, naast Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck en Rik Van Looy

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws