'Van Poppel? Specialized? BORA-hansgrohe lijkt beste papieren te hebben voor komst Jakobsen' Wielrennen
Wielrennen

'Van Poppel? Specialized? BORA-hansgrohe lijkt beste papieren te hebben voor komst Jakobsen'

'Van Poppel? Specialized? BORA-hansgrohe lijkt beste papieren te hebben voor komst Jakobsen'

Als we het doorgaans zeer goed ingevoerde HLN mogen geloven, staat Fabio Jakobsen dicht bij een overeenkomst met BORA-hansgrohe. De Nederlander zou zijn Ierse concurrent Sam Bennett kunnen vervangen bij de Duitse ploeg.

Bennett, 32 jaar inmiddels, kent nog geen al te goed seizoen. Hij won enkel zijn eerste sprint van het jaar, in San Juan (Argentinië). Zijn lead-out Danny van Poppel staat wel te boek als één van de beste in zijn vak, waardoor ze zijn contract bij BORA-hansgrohe ook maar al te graag verlengen.

Een andere match volgens HLN is fietsmerk Specialized, dat zowel Soudal Quick-Step als BORA-hansgrohe in haar portefeuille heeft zitten. Dit zou een eventuele overstap van Jakobsen, die dit seizoen ritten won in San Juan, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Hongarije, vergemakkelijken.

Daarnaast heeft hij bij zijn overwinning op het EK van vorig jaar aangetoond dat hij uitstekend kan samenwerken met Van Poppel. Jakobsen loofde toen het instinct van zijn lead-out, die hem in München perfect afzette in het wiel van Tim Merlier. Van Poppel eindigde zelf toen nog als vierde.

'Van Poppel? Specialized? BORA-hansgrohe lijkt beste papieren te hebben voor komst Jakobsen'

Soudal Quick-Step heeft meer paarden om op te wedden

Bij zijn huidige ploeg Soudal Quick-Step lijken ze zich volgend jaar meer op de klassementsploeg rondom paradepaardje Remco Evenepoel te focussen, terwijl ook Merlier nog een contract heeft bij de formatie van Patrick Lefevere. Ook Trek-Segafredo en Team DSM zouden in de running zijn, maar zij focussen zich in de sprinterscarrousel respectievelijk op Jonathan Milan (Bahrain Victorious) en Olav Kooij (Team DSM).

Jakobsen zelf kan zijn marktwaarde de komende weken nog opkrikken in de Baloise Belgium Tour en (hopelijk) de Tour de France. Voor het plekje topsprinter in de Soudal Quick-Step-selectie is er van de paarden Jakobsen en Merlier, die de Ronde van Zwitserland zal rijden, maar één waarop Lefevere naar verwachting wil wedden. Die keuze wordt genomen na de voorbereidingswedstrijden op de Ronde van Frankrijk van dit jaar.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news