Tim Merlier klopt Cavendish en Groenewegen in Kempen Classic Wielrennen
Wielrennen

Tim Merlier klopt Cavendish en Groenewegen in Kempen Classic

Tim Merlier klopt Cavendish en Groenewegen in Kempen Classic

Tim Merlier heeft zondag de Kempen Classic gewonnen. De Belgisch kampioen van Alpecin-Deceuninck was in de sprint sneller dan Mark Cavendish en Dylan Groenewegen.

De Kempen Classic, ook wel de Memorial Rik Van Steenbergen genoemd, stond na een afwezigheid van twee jaar wegens het coronavirus weer op de kalender. Het parcours was vlak en zodoende op het lijf geschreven van de sprinters, die in grote getale aan de start stonden. De meest in het oogspringende namen waren, Cavendish, Merlier en de Nederlander Groenewegen.

Vlak na het startschot reden vier renners gelijk weg. Onder hen waren met Jordy Bouts en Rick Ottema (Metec-Solarwatt) twee Nederlanders. Het peloton was het er echter niet mee eens en liep het viertal snel in. Na een nieuwe golf van aanvallen lukte het zeven renners om weg te rijden van het peloton. De namen waren: Sébastien Grigard, Roger Kluge (beide Lotto Soudal), Joyce Colin (Human Powered Health), Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen-Baloise), Stijn Daemen (BEAT Cycling), Thijs De Lange '(Metec) en Nick Van der Meer (Volkerwessels).

Sprintersploegen hebben teugels stevig in handen

In het peloton gaven de sprintersploegen de kopgroep met twee minuten weinig ruimte. Met name Alpecin-Deceuninck nam de controle op zich. Het koersbeeld lag daarmee lange tijd vast.

Richting de afsluitende vier plaatselijke rondes ging het tempo in het peloton omhoog, waardoor de voorsprong van de zeven koplopers al terugliep naar onder de minuut. Met nog 24 kilometer te gaan was het verschil nog slechts een halve minuut.

De sprintersploegen wilden de kopgroep echter niet te vroeg terug pakken en stelden dat uit tot de laatste vijf kilometers. Toen werden met Grignard, Vanhoof en Van der Meer de laatste vluchters ingerekend. Vervolgens was het tijd voor de sprint. Cavendish ging die vroeg aan en zag zich gepasseerd worden door Merlier, die de zege pakte. Groenewegen ging als nummer drie het podium op.

Uitslag Kempen Classic 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws