Top tien-klanten Mas, Lutsenko en Bilbao tevreden met resultaat in Tour Wielrennen
Wielrennen

Top tien-klanten Mas, Lutsenko en Bilbao tevreden met resultaat in Tour

Top tien-klanten Mas, Lutsenko en Bilbao tevreden met resultaat in Tour

In de categorie 'relatief onopvallend, maar toch top tien' vinden we onder meer Enric Mas, Alexey Lutsenko en Pello Bilbao terug. Top tien in de Tour de France is echter een wereldprestatie van formaat, beseffen de renners zelf ook.

Mas was van de drie nog het meest teleurgesteld. De nummer zes in Parijs had namelijk het gevoel dat er meer in zou zitten, zo liet hij Marca optekenen. 'Ik heb best een bittere smaak overgehouden aan deze koers. Ik was sommige dagen redelijk goed, maar ben er ook een aantal keer doorheen gezakt. We moeten daar een oplossing voor zien te vinden. Als ploeg hebben we ook niet veel geluk gehad, maar ik denk alweer aan mijn volgende doel: de Vuelta, waar ik net zoals in de Tour op zoek ga naar het podium', aldus de gemotiveerde Movistar-renner.

Zijn landgenoot Bilbao werd negende, maar kon tijdens de Tour zelf niet echt potten breken. 'Ik ben misschien niet veel op TV geweest, maar het is echt een verschrikkelijk zware ronde geweest. Een negende plaats vertegenwoordigt waarde, dat weet ik en gelukkig denkt mijn ploeg Bahrain Victorious er ook zo over. Met drie ritzeges zijn we zeer succesvol geweest.'

Lutsenko: 'Als Kazach is dit een grootse prestatie'

De meest opvallende man naast Jonas Vingegaard in de top tien was Alexey Lutsenko, die tot dusver nog nooit een klassement reed in een grote ronde. 'Ik ben zeer trots op zijn prestatie', brengt de Kazach via zijn ploeg naar buiten. 'Als jongen uit Kazachstan is dit een heel grote prestatie, ik wil de ploeg bedanken voor al het werk dat ze geleverd hebben', geeft Lutsenko zijn kameraden van Astana-Premier Tech een pluim mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws