Topfavoriet Démare laat Belg Menten en Nederlander De Kleijn zijn hielen zien in Boucles de la Mayenne Wielrennen
Wielrennen

Topfavoriet Démare laat Belg Menten en Nederlander De Kleijn zijn hielen zien in Boucles de la Mayenne

Topfavoriet Démare laat Belg Menten en Nederlander De Kleijn zijn hielen zien in Boucles de la Mayenne

Arnaud Démare heeft zich de allersterkste getoond in de derde etappe van de Boucles de la Mayenne. De renner van Groupama-FDJ toonde zich de beste in een massasprint na een zeer hectische finale. Milan Menten (Lotto-Dstny) werd tweede, Arvid de Kleijn (Tudor) derde.

Daags na de knappe solo-overwinning van Movistar-telg Oier Lazkano, die zich als gevolg van zijn zege ook in de leiderstrui van de Franse rittenkoers mocht hijsen, stond er een overwegend vlakke etappe op het programma.

In de 181 kilometer lange etappe tussen Saint-Berthevin en Meslay-du-Maine stonden er eigenlijk geen noemenswaardige obstakels op het menu, tenzij men de Côte de Nuillé (900 meter aan 3,8 procent), de Côte de Houssay (1 kilometer aan 4,2 procent) en de Côte de Saulges (1,1 kilometer aan 3,5 procent) wél meerekende als zijnde lastig te verteren. Kijkend naar de namen in het sprintersgilde, leek Démare dé te kloppen man. De goedlachse Fransman beschikte over de beste papieren, gevolg door De Kleijn, Menten en Axel Zingle.

Cosnefroy trekt weer vroeg ten strijde

De Côte de Nuillé en de Côte de Houssay waren al bijzonder vroeg in de etappe opgenomen, wat voor Benoit Cosnefroy (AG2R Citroën Team) en Ivo Oliviera (UAE Team Emirates), winnaar van de openingstijdrit, genoeg reden was om er met z'n tweetjes vandoor te gaan. Hun duo-onderneming was echter geen lang leven beschoren, daar zij al na een paar kilometer weer bij de lurven gevat werden.

Topfavoriet Démare laat Belg Menten en Nederlander De Kleijn zijn hielen zien in Boucles de la Mayenne

Niet veel later ontstond er een nieuwe kopgroep, die werd gevormd door Cyril Barthe (Burgos-BH), Léo Danès (CIC U Nantes Atlantique) en Samuel Leroux (Van Rysel - Roubaix Lille Métropole). Ook zij werden echter weer bij de lurven gegrepen, waarna het aan Dimitri Peyskens (Bingoal-WB), Jérémy Leveau (Roubaix) en Jean-Louis Le Ny (Nice) hun kans pakten.

In de slotfase bleken ook deze drie een vogel voor de kat, terwijl outsiders Matteo Moschetti (Q36.5) en Pierre-André Cote (Human Powered Health) er voor deze koers de brui aan gaven. Andere spurtersteams toonden zich wel richting de finish in Meslay-du-Maine. Onder meer Groupama-FDJ en Lotto-Dstny lieten zich van voren zien. Daar gebeurde nog iets mafs: Oekraïns kampioen Andrii Ponomar duwde een coureur van Lotto-Dstny opzichtig de kant in, waarbij een Maciejuk-Ronde van Vlaanderen-scenario maar net voorkomen kon worden.

Op twee kilometer van de finish nam Groupama-FDJ het heft volledig in handen, in dienst van Démare. De Fransman werd perfect gepiloteerd door onder meer Bram Welten, waarna hij Milan Menten en Arvid De Kleijn af kon houden.

Uitslag etappe 3 Boucles de la Mayenne 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws