Topfavoriet Pidcock mist Strade Bianche, Van Baarle in Parijs-Nice en Carapaz in Tirreno Wielrennen
Wielrennen

Topfavoriet Pidcock mist Strade Bianche, Van Baarle in Parijs-Nice en Carapaz in Tirreno

Topfavoriet Pidcock mist Strade Bianche, Van Baarle in Parijs-Nice en Carapaz in Tirreno

INEOS Grenadiers ging voor winst in Strade Bianche. De Britse miljoenenformatie had met Tom Pidcock een grote favoriet aan boord, maar de jonge Brit moet jammerlijk een streep zetten door zijn 'favoriete koers'. Pidcock kampt met een maagvirus.

De alleskunner reed een opvallend Openingsweekend, enkele weken na zijn wereldtitel veldrijden in Amerika. De jonge Brit was in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne mee in de vluchten, al zat een goed resultaat er niet in. In Strade Bianche vond hij een parcours dat misschien nog iets meer voor hem gemaakt is, hij noemde het zelf zijn 'favoriete koers'. 'Ik start om te winnen', klonk het ambitieus bij HLN.

Pidcock werd vorig jaar vijfde bij zijn eerste deelname in Strade Bianche en dus mochten we wel iets verwachten, helemaal nu Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet meedoen. 'Tom koerst op een niveau dat hij de Strade Bianche kan winnen', zei ploegleider Matteo Tosatto van INEOS. 'Met ook nog Narváez en Rodriguez brengen we een sterk team op de been, maar gezien zijn achtergrond uit de cross, is de kans groot dat Tom de kopman wordt.'

Die plannen kunnen de prullenbak in. INEOS Grenadiers komt met zes renners aan het vertrek, waaronder Richard Carapaz en mannen in vorm Carlos Rodriguez en Jhonatan Narváez. Pidcock zal de wedstrijd voor de televisie moeten aanschouwen. In mineurstemming werd ook de selectie voor Parijs-Nice bekend gemaakt. Daar gaan Adam Yates en Daniel Felipe Martínez in principe voor een goed klassement, met de rappe Ethan Hayter voor dagsucces. Ook Dylan van Baarle is van de partij.

Ook voor de Tirreno-Adriatico heeft de ploeg inmiddels zijn selectie bekend gemaakt. Richard Carapaz en Filippo Ganna zijn de vooruitgeschoven pionnen en worden ondersteund door onder meer Richie Porte, Tao Geoghegan Hart en Jhonatan Narváez.

Selectie INEOS Grenadiers Strade Bianche 2022

Richard Carapaz
Carlos Rodriguez
Jhonatan Narváez
Ben Swift
Salvatore Puccio
Ben Turner

Selectie INEOS Grenadiers Parijs-Nice 2022

Adam Yates
Daniel Felipe Martínez
Dylan van Baarle
Ethan Hayter
Andrey Amador
Omar Fraile
Luke Rowe

Selectie INEOS Grenadiers Tirreno-Adriatico 2022

Richard Carapaz
Filippo Ganna
Tao Geoghegan Hart
Richie Porte
Jhonathan Narváez
Salvatore Puccio
Elia Viviani


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws