Toptransfer in de maak voor Tom Pidcock? 'BORA-hansgrohe blaast interesse in Britse alleskunner nieuw leven in' Wielrennen
Wielrennen

Toptransfer in de maak voor Tom Pidcock? 'BORA-hansgrohe blaast interesse in Britse alleskunner nieuw leven in'

Toptransfer in de maak voor Tom Pidcock? 'BORA-hansgrohe blaast interesse in Britse alleskunner nieuw leven in'

Volgens de Amerikaanse wielerwebsite GCN zou Tom Pidcock wel eens een spraakmakende toptransfer kunnen maken. De 24-jarige Brit staat namelijk in de belangstelling van BORA-hansgrohe. En dat is niet de eerste keer.

Pidcock heeft bij INEOS wel nog een vet contract tot 2027, maar volgens enkele GCN-bronnen zou BORA-hansgrohe niet zo lang willen wachten. Ciro Scognamiglio, een gerenommeerde journalist van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport, vertelde zelfs dat een mogelijke deal zelfs in 2025 zou kunnen plaatsvinden. De manager van Pidcock wilde vooralsnog niet reageren op de geruchten.

Het is overigens niet de eerste keer dat BORA op de Britse alleskunner aast. In 2022 wilde de Duitse formatie zich ook al verzekeren van de diensten van de voormalige wereldkampioen in het veld, maar greep samen met EF Education-EasyPost naast zijn handtekening. Wat beide partijen nu wel dichter bij elkaar brengt, is een gemeenschappelijke sponsor: Red Bull. Pidcock rijdt al jarenlang rond met de kenmerkende helm van energiedrankenmerk, terwijl het het Oostenrijkse bedrijf vanaf de Tour de France ook hoofdsponsor wordt van de ploeg van Primoz Roglic.

Lees verder onder de tweet.

INEOS bijna rond met Castroviejo voor verlenging, (nog) geen nieuw contract voor Tarling 

Voorts zijn er ook enkele andere veranderingen op til bij INEOS Grenadiers. Zo zou de Britse WorldTour-ploeg bijna rond zijn met Jonathan Castroviejo om zijn contract met één jaar te verlengen. De 37-jarige Spanjaard is sinds 2018 een belangrijke pion in de klimtrein en kan ook een aardig stukje tegen de klok rijden.

Wie dat laatste ook kan, is Joshua Tarling. De Brit is nog met zijn twintig lentes nog maar een nieuwkomer in het peloton, maar verbaasde vorig seizoen iedereen door Europees kampioen tijdrijden te worden en brons te pakken op het WK tijdrijden in Stirling. Tarling heeft bij INEOS nog een verbintenis lopen tot en met 2025, maar volgens GCN ligt er nog geen nieuwe overeenkomst op tafel. Uiteraard is er ook interesse van andere teams, dus INEOS zal snel moeten handelen om zijn Britse groeibriljant langer aan zich te binden.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news