Pidcock trekt hyperambitieus de zomer in! Top vijf in de Tour en tweemaal goud in Parijs Wielrennen
Wielrennen

Pidcock trekt hyperambitieus de zomer in! Top vijf in de Tour en tweemaal goud in Parijs

Pidcock trekt hyperambitieus de zomer in! Top vijf in de Tour en tweemaal goud in Parijs

Tom Pidcock heeft zijn ambities voor deze zomer uit de doeken gedaan. In een zeer optimistisch gestemde video met Eurosport heeft de kleine Brit gezegd dat hij, in tegenstelling tot Mathieu van der Poel, wel voor goud gaat op twee onderdelen van de Olympische Spelen in Parijs. Pidcock wil het goud op de mountainbike prolongeren en daarnaast proberen de wegrit te winnen. Ook sprak hij zijn grote doelen uit voor in de Tour de France.

Pidcock won het goud in 2021 in Tokio nadat Van der Poel zichzelf uit de wedstrijd had gereden door veel gedoe met een (ontbrekend) plankje. De Brit won vervolgens afgetekend de wedstrijd. Nu wil de klimmer van INEOS Grenadiers zijn titel verdedigen. 'Ik wil twee keer goud proberen te pakken. Ik ben natuurlijk al olympisch kampioen maar als ik dat nog een keer wordt dan ben ik in Groot Brittanië echt een legende', droomt Pidcock van de dubbel in Parijs.

Pidcock kennelijk niet bang voor enorme concurrentie in Tour: 'Ik kan ook nog top vijf rijden'

Ook voor de Tour koester Pidcock enorme ambities. Hij denkt er bij de beste vijf te kunnen rijden. 'De schijnwerpers zullen deze zomer daardoor zeker op mij gericht zijn. Ik wil dat graag nog een keer. Ook is er nog de Tour. Daar kan ik mogelijk ook nog in de top vijf rijden in het algemeen klassement.' Behoorlijke ambities dus, te meer daar INEOS ook met Carlos Rodriguez, Geraint Thomas én waarschijnlijk Egan Bernal naar Frankrijk afreist.

Pidcock reed nog nooit top tien in een grote ronde. De afgelopen twee edities eindigde hij wel bij de eerste twintig. Twee keer kon hij bijna twee weken lang mee met de besten in het klassement en reed hij rond in het wit, om vervolgens ver weg te zakken in de slotweek. Wel won hij in 2022 op onnavolgbare wijze een rit op Alpe d'Huez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws