La Gazzetta: 'Visma | Lease a Bike aast na succesvolle Laporte op nieuwe groeiparel van Cofidis' Wielrennen
Wielrennen

La Gazzetta: 'Visma | Lease a Bike aast na succesvolle Laporte op nieuwe groeiparel van Cofidis'

La Gazzetta: 'Visma | Lease a Bike aast na succesvolle Laporte op nieuwe groeiparel van Cofidis'

Als we de doorgaans goed ingevoerde wielerjournalist Ciro Scognamiglio van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport mogen geloven, hoopt Visma | Lease a Bike op de komst van de Franse puncher Axel Zingle. De coureur van Cofidis heeft een aflopend contract en zou al gesprekken voeren met de formatie van Richard Plugge.

Plugge, die vorig jaar nog op de hak werd genomen door Cofidis-ploegbaas Cédric Vasseur, en zijn team zouden aan Zingle een goede afmaker hebben voor heuvelachtige koersen. 'Volgens onze bronnen zou Zingle volgend seizoen van ploeg kunnen veranderen, waarbij er zover wij begrepen hebben vergevorderde gesprekken zijn met Visma | Lease a Bike', stelde Scognamiglio op X.

Gek is de combi Zingle en Visma niet. De vorige coureur die Visma | Lease a Bike (toen Jumbo-Visma) wegplukte bij Cofidis, werd in de persoon van Christophe Laporte een groot succes. De Fransman heeft in drie jaar bij de ploeg onder meer het EK, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en een etappe in de Tour de France gewonnen en zich uitstekend ontwikkeld.

Zingle geldt als sterke coureur voor heuvelachtige wedstrijden

Zingle is eenzelfde soort renner, al is hij wel een stuk lichter dan Laporte. Hij kan uitstekend aankomen, zo bewees hij al in koersen als Tirreno-Adriatico. in de grote voorjaarswedstrijden viel het wat tegen, maar in de eerste weken van mei reeg hij de ereplaatsen al weer bijeen. Recent won Zingle nog Boucles de l'Aulne, wat op 25-jarige leeftijd zijn vijfde profzege was.

De uit Mulhouse afkomstige Fransman reed vorig jaar al top tien in koersen als de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race, om later in het jaar ook mee te doen om de ereplaatsen in de Renewi Tour. Juist voor dat genre specifieke heuvelkoersen wil het bij Visma | Lease a Bike - bij afwezigheid van de grote kleppers - nog wel eens ontbreken aan een man met snelle benen, die ze dus mogelijk in Zingle zoeken.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news