Tranen vloeiden rijkelijk bij Evenepoel na slechte dag in Vuelta: 'Heel lastig voor me' Wielrennen
Wielrennen

Tranen vloeiden rijkelijk bij Evenepoel na slechte dag in Vuelta: 'Heel lastig voor me'

Tranen vloeiden rijkelijk bij Evenepoel na slechte dag in Vuelta: 'Heel lastig voor me'

Remco Evenepoel zakte vrijdag in de koninginnenrit van de Vuelta a Espana door het ijs, waarbij de Belg 27 minuten verloor. Direct na afloop van die rit was hij begrijpelijkerwijs nog te teleurgesteld voor een reactie, maar een dag later stond hij de pers bij de start wel te woord.

In de eerste Pyreneeënrit verloor Evenepoel dus een flinke hap tijd, waar hij enkel 's avonds op terugkwam via een bericht op zijn social media. 'Als je alles probeert en er alles voor hebt gegeven, mag je geen spijt hebben. De tank was gewoon leeg', was zijn veelzeggende respons na de inzinking op de Col d'Aubisque.

Tranen vloeiden bij Evenepoel na complete offday in Vuelta a Espana

Hoe sta je dan de dag nadien aan de start, wetende dat er nog zo'n potentiële dollemansrit volgt? 'Het was niet mijn dag', blikt hij terug bij de Belgische media. 'Ik had simpelweg geen batterijen in mijn benen. Een complete offday, misschien is het het lange seizoen dat zich nu wat opstapelt. In de avond was het heel lastig voor me. Ik heb veel geweend na de finish. Dit is de tweede grote ronde op een rij, waar ik enorm hard naar had toegewerkt en tweede keer valt het in duigen', aldus de teleurgestelde Belg in zijn eerste reactie.

'Mijn rustpols ligt de laatste dagen wat hoger dan normaal. Misschien is het herstel minder of broeit er iets. Dat weten we niet', aldus Evenepoel. 'Een plaats geven, dat is pas voor na de Vuelta. Er zijn echt nog kansen voor een volgende ritzege. We gaan ervoor, met een nieuwe manier van koersen.'

Ploegleider Klaas Lodewyck deed ook nog zijn zegje bij VTM. 'Er is geen verklaring voor wat er gebeurd is. Ik denk dat we één of twee dagen moeten afwachten om dan misschien iets meer te weten te komen. Het kan zijn dat het lichaam zegt: 'het is op', het is al vrij veel geweest dit jaar', stelt hij. 'Nu moet hij maken dat hij zo snel mogelijk hersteld is, dus nu al meezitten in de ontsnapping heeft geen zin', is de sportief directeur van mening.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws