Transfergeruchten: 'O'Connor vervangt vertrekkende Simon Yates' en 'naam Arensman komt elke keer terug' Wielrennen
Wielrennen

Transfergeruchten: 'O'Connor vervangt vertrekkende Simon Yates' en 'naam Arensman komt elke keer terug'

Transfergeruchten: 'O'Connor vervangt vertrekkende Simon Yates' en 'naam Arensman komt elke keer terug'

Het is nog lang geen 1 augustus, maar aan de andere kant duurt het ook niet zo lang meer. Deel één van het wielerseizoen zit erop en dus komen traditiegetrouw de eerste transfergeruchten om de hoek kijken. Wie zijn er transfervrij en hebben wel oren naar een nieuwe ploeg? Of gaan er nog renners met een doorlopend contract zorgen voor een verrassing?

Dat er nu al wordt getrokken aan renners, is niet nieuw. Voorafgaand aan de Giro d'Italia willen ploegen vaak al wel weten waar ze aan toe zijn, en andersom. Op de lijst met renners zonder contract voor 2025 staan een hele hoop mooie namen. Jasper Philipsen is al een tijdje verwikkeld in een transfersoap, waarin de Belgische sprinter van Alpecin-Deceuninck zelf de knoop moet gaan doorhakken: blijven, of toch elders tekenen.

Lenny Martinez werd in de afgelopen maanden al zeer concreet gelinkt aan een dik contract bij Bahrain Victorious, terwijl Oier Lazkano (BORA-hansgrohe) en Jhonatan Narváez (Movistar) ook al langskwamen. Wielerjournalist Daniel Benson kwam via zijn X-account verder met de links Giulio Pellizzari - BORA-hansgrohe en Emanuel Buchmann - UAE Team Emirates en INEOS Grenadiers op de proppen.

Lees verder onder de foto

Transfergeruchten: 'O'Connor vervangt vertrekkende Simon Yates' en 'naam Arensman komt elke keer terug'
Lenny Martinez

Simon Yates en Thymen Arensman vertrekken?

In het Franse Le Dauphine worden ook enkele andere namen besproken. Ben O'Connor loopt bij Decathlon AG2R La Mondiale namelijk uit z'n contract. De Australiër - recent nog vierde in de Giro d'Italia - zou hoog op de lijst staan bij Team Jayco-AlUla, de ploeg uit 'zijn' Australië. Het zou de tweede dreun in korte tijd zijn voor AG2R, dat klim-sensatie Valentin Paret-Peintre normaliter al verliest aan Soudal Quick-Step.

Voor Jayco-AlUla is de keuze voor O'Connor naast z'n nationaliteit niet zo vreemd. Simon Yates heeft als het gezicht van de ploeg een aflopend contract en verlengde die tot dusverre nog niet. De Brit is een gewilde vis in de vijver deze zomer, bevestigt GCN. Yates moest de knoop voor de Giro d'Italia doorhakken en deed dat naar verluidt niet. Jayco-AlUla schakelde door en legde O'Connor vast, waardoor Yates mag vertrekken. 'Hij wordt gelinkt aan diverse teams, van Visma | Lease a Bike tot aan Israel-Premier Tech. Een deal zal normaliter al beklonken zijn.'

Een zaakwaarnemer - kennelijk anoniem - beaamde tegenover Le Dauphine al: 'De namen van O'Connor, Thymen Arensman en Simon Yates komen elke keer terug.' Arensman ligt tot en met eind 2024 vast bij INEOS Grenadiers, al gaf hij tegenover In de Leiderstrui al aan dat hij zich goed voelt bij de Britse ploeg.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news