Transfermolen draait op volle toeren: 'done deals' voor Lenny Martinez en Oier Lazkano, Narvaez op weg naar Movistar Wielrennen
Wielrennen

Transfermolen draait op volle toeren: 'done deals' voor Lenny Martinez en Oier Lazkano, Narvaez op weg naar Movistar

Transfermolen draait op volle toeren: 'done deals' voor Lenny Martinez en Oier Lazkano, Narvaez op weg naar Movistar

Transfermaand augustus begint langzaam te naderen en dat betekent de transfermolen steeds sneller begin te draaien. De voorbije maanden gonste het al met geruchten rond Lenny Martinez en Oier Lzakano, maar volgens transfergoeroe en GCN-journalist Daniel Benson zouden die ploegwisselingen eindelijk afgerond zijn.

De transfer van de nauwelijks 20-jarige Martinez naar Bahrain-Victorious is volgens de Amerikaanse wielerwebsite een 'done deal'. De Franse klimmer, die in december einde contract is bij Groupama-FDJ, zou bij de ploeg van Wout Poels een driejarige overeenkomst gekregen hebben, ter waarde van in totaal zes miljoen euro. Daar zou hij ook ploegmaat worden van de Pool Kamil Gradek, die zijn contract met een of twee jaar zou verlengen.

Net als de transfer van Martinez zou de transfer van Lazkano naar BORA-hansgrohe ook afgerond zijn. De Spaans kampioen verlaat Team Movistar na drie jaar en zou bij de Duitse formatie opnieuw een verbintenis van drie jaar krijgen. Movistar zou ook Alex Aranburu verliezen, die op weg is naar een niet nader genoemd Frans team.

Lees verder onder de tweets.

Jayco-AlUla geeft Simon Yates nog twee weken, Narvaez op weg naar Movistar

Verder zou Simon Yates nog twee weken krijgen van Jayco-AlUla om zijn toekomstwens bekend te maken. De Australische formatie wil de 31-jarige Brit wel graag houden, maar wil zekerheid van zijn groterondekopman. Volgens Jayco-AlUla gaan de onderhandelingen wel de goede richting uit. 'Als het onze keuze is, dan is het tussen de tien dagen en twee weken, omdat wij ook beslissingen moeten nemen', vertelde teambaas Brent Copeland aan GCN. 'Hij wil graag praten over het sportieve aspect van wat er van hem verwacht wordt en wat er van ons verwacht wordt. Het gaat over wedstrijdprogramma's, waar hij zijn ambities, doelen en helpers wil bepalen.' Volgens teammanager Mauro Gianetti zou UAE Emirates alvast geen interesse hebben in een hereniging tussen de broers Yates, aangezien Adam Yates al sinds vorig seizoen bij hen rijdt.

Ook bij INEOS Grenadiers zou er een en ander op til zijn. Zo zou Ecuadoraans kampioen en Giro-smaakmaker Jhonatan Narvaez zop weg naar de uitgang zijn en een overstap maken naar Movistar, maar er zijn ook inkomende zaken aan de gang. Volgens GCN rijdt Pablo Castrillo (Equipo Kern Pharma) vanaf volgend seizoen voor de Britse formatie en zou de 23-jarige Spaanse allrounder een contract van twee seizoenen ondertekenen. INEOS ziet in de voormalige Spaanse kampioen tijdrijden bij de junioren een nieuwe pion om Luke Rowe te vervangen, die op pensioen gaat. Net als UAE zou INEOS ook geen move wil maken voor Simon Yates.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news