UAE richt zich op klassiekerrenners en sprinters, ontkent interesse in Quintana Wielrennen
Wielrennen

UAE richt zich op klassiekerrenners en sprinters, ontkent interesse in Quintana

UAE richt zich op klassiekerrenners en sprinters, ontkent interesse in Quintana

UAE Team Emirates is momenteel al bezig met de samenstelling van het team van komend seizoen. De WorldTour-ploeg van onder meer Tadej Pogacar lijkt de volgende bestemming van Tim Wellens te worden, maar heeft voorlopig geen interesse in de kunsten van Nairo Quintana.

Quintana werd de afgelopen tijd in verband gebracht met een eventuele overstap naar UAE Team Emirates, maar ploegleider Mauro Ginaetti benadrukt tegenover VeloNews dat de Colombiaanse klimmer voor zijn ploeg geen optie is. 'Hij komt de markt op en hij is inderdaad aangeboden aan ons', vertelt de Italiaan. 'Hij is een erg goede renner, maar niet de coureur waar we naar op zoek zijn.' De ploegleiding heeft op dit moment al genoeg vertrouwen in het klassementsteam, dat naast Pogacar ook uit onder meer João Almeida en Juan Ayuso bestaat.

UAE mikt op klassiekerrenners en sprinters

Ginaetti vertelt dat de ploeg juist eerder zoekt in de categorie klassiekerrenners en sprinters. Die eerste categorie was te verwachten, daar een mogelijke overstap van Wellens al langere tijd op de loer ligt. Ondanks de sterke geruchten mag Ginaetti niet heel veel loslaten over de Belgische coureur: 'We wachten nog af en hebben discussies. Ook andere teams zijn geïnteresseerd, dus we zullen zien of we hem kunnen halen.'

De sprinterscategorie die de ploegleider noemt is dan interessanter. De ploeg heeft op dit moment onder meer Pascal Ackermann, Juan Sebastián Molano en Fernando Gaviria onder contract staan voor de snelle aankomsten. Die laatste beschikt op dit moment over een aflopend contract en nieuwe onderhandelingen zijn voorlopig nog niet met hem gestart: 'Dat is iets waar we de komende maanden nog naar zullen kijken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws