UAE Team Emirates wil met Pogacar, Almeida, Yates en Wellens hoge ogen gooien in drukke koersweek Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates wil met Pogacar, Almeida, Yates en Wellens hoge ogen gooien in drukke koersweek

UAE Team Emirates wil met Pogacar, Almeida, Yates en Wellens hoge ogen gooien in drukke koersweek

Maak uw borst maar nat, want UAE Team Emirates heeft op de ploegsite loeisterke selecties bekendgemaakt voor de aankomende koersweek. Het is duidelijk dat de formatie hoge ogen wil gooien in Strade Bianche, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Speerpunten? Tadej Pogacar, Joao Almeida, Adam Yates en Tim Wellens.

Aanstaande zaterdag begint het wielerspektakel met Strade Bianche. De Belg Wellens reed dit voorjaar al oersterk in de rondte en zal die lijn maar wat graag voort willen zetten. Hij krijgt onder andere Brandon McNulty, Davide Formolo en Sjoerd Bax mee als meesterknechten, al is de vraag of McNulty en Formolo niet zelf sterk genoeg zijn om te winnen.

Pogacar: 'Ik kijk ernaar uit om Parijs-Nice te rijden'

Een dag later start Parijs-Nice, waar dit jaar een nieuwe ploegentijdrit wordt getest. Absolute kopman in de koers naar de zon is uiteraard Pogacar. De Sloveen krijgt ter ondersteuning Wellens, Grossschartner en Trentin met zich mee en heeft veel zin in zijn eerste deelname. 'Ik kijk ernaar uit om Parijs-Nice te rijden. De start van het seizoen verliep goed voor mij persoonlijk en het team. Deze koers wordt een mooie uitdaging. We hebben een goed team staan, dus ik denk dat we sterk voor de dag kunnen komen.'

Ook de Tirreno-Adriatico staat komende week op het programma. Met Yates, Almeida, McNulty en Formolo kan UAE flink gaan scoren in de bergritten. Sprinter van dienst? Juan Sebastián Molano. De Colombiaan is niet de rapste van het pak, maar versloeg al ongeveer de hele sprinterstop in de UAE Tour.

Selectie UAE Team Emirates Strade Bianche 2023

Tim Wellens

Sjoerd Bax
George Bennett
Davide Formolo
Brandon McNulty
Diego Ulissi
Alessandro Covi

Selectie UAE Team Emirates Parijs-Nice 2023

Tadej Pogacar

Matteo Trentin
Tim Wellens
Mikkel Bjerg
Felix Grossschartner
Domen Novak
Rui Oliviera

Selectie UAE Team Emirates Tirreno-Adriatico 2023

Joao Almeida

Adam Yates
George Bennett
Alessandro Covi
Davide Formolo
Brandon McNulty
Juan Sebastián Molano

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws