UAE-trainingskamp werpt vruchten al af: Wellens snelt naar Belgische tijdrittitel Wielrennen
Wielrennen

UAE-trainingskamp werpt vruchten al af: Wellens snelt naar Belgische tijdrittitel

UAE-trainingskamp werpt vruchten al af: Wellens snelt naar Belgische tijdrittitel

Het Belgisch kampioenschap tijdrijden is bij de mannen een prooi geworden voor Tim Wellens. De hardrijder van UAE-Team Emirates die vooraf een van de favorieten was, mede doordat Remco Evenepoel en Wout van Aert ontbraken in Binche, was de snelste op een lokaal circuit van negentien kilometer, dat twee keer werd afgelegd. Alec Segaert werd namens Lotto-Dstny tweede.

Direct na de vrouwenwedstrijd, die werd gewonnen door Lotte Kopecky, begonnen de mannen eraan op donderdagmiddag. Echt hele grote namen zagen we niet op de startlijst terug, hoewel Lennert Van Eetvelt zijn rentree vierde in de tijdrit. Het was lang wachten op de grote namen, die allemaal in de tweede 'golf' startten. We mochten Segaert hier toe rekenen, Rune Herregodts en Tim Wellens waren op papier zijn grootste uitdagers.

Ward Vanhoof was namens Flanders Baloise de eerste die een serieuze tijd noteerde: 47.47. Onder anderen Brent Van Moer beet zich stuk op deze cijfers. Rond 16.30 uur waren ook de topfavorieten vertrokken. In de slotfase kregen de laatst gestarte renners te maken met een spatje regen. Jenno Berckmoes en Sander De Pestel nestelden zich in die fase bij de tussentijden bovenaan. Daar kwam Tim Wellens echter dik overheen: 22.36. De UAE-man was hiermee een halve minuut of meer sneller dan de rest.

Wellens, Herregodts en Segaert houden het spannend

Wat deden Segaert en Herregodts bij het tussenpunt? Zij waren allebei ietsje trager, maar niet veel. Herregodts gaf dertien seconden toe, Segaert acht. Zodoende zou het tot het einde spannend blijven tussen de drie, die de rest van de deelnemers op gepaste afstand zetten. Wellens behield zijn gang vol overtuiging en was ook bij het laatste tussenpunt nog altijd dik de snelste, wetende dat ook zijn twee tegenstrevers daar nog langs gingen komen.

Bij punt drie gaf Segaert zeven seconden toe op Wellens, waarmee hij Wellens dus wat naderde. Herregodts gaf 23 tellen toe en deed daardoor niet meer mee om de titel, wat uitliep op een tweestrijd. De coureur van UAE-Team Emirates liet 46.05 noteren, waarna het wachten was op Segaert. Die kwam er uiteindelijk net niet aan, waardoor de driekleur naar de Emiraten ging.

'Ik ben natuurlijk superblij. Ik was woensdag nog op hoogtestage, maar heb meteen verkend', aldus Wellens. 'Ik heb hoger gereden dan mijn pacing plan, dus de benen waren beter dan verwacht. In deel twee ben ik een beetje stilgevallen, maar dat was bij iedereen het geval. Deze trui ga ik met heel veel trots dragen.'

Uitslag BK tijdrijden 2024, mannen elite

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws