'Visma | Lease a Bike-aanwinst Axel Zingle door Cofidis mogelijk 'gestraft' voor transfer' Wielrennen
Wielrennen

'Visma | Lease a Bike-aanwinst Axel Zingle door Cofidis mogelijk 'gestraft' voor transfer'

'Visma | Lease a Bike-aanwinst Axel Zingle door Cofidis mogelijk 'gestraft' voor transfer'

Het is druk op het transferfront deze weken, ook bij Visma | Lease a Bike. De Nederlandse ploeg zou zich voor volgend jaar versterkt hebben met de sterke puncher Axel Zingle van Cofidis, maar bij diens huidige formatie zijn ze niet blij met de overstap: Zingle zou als direct gevolg mogelijk zelfs niet in de Tour de France te zien zijn.

Cofidis maakte tot dusver zes namen bekend voor de Tour de France van dit jaar: Bryan Coquard, Guillaume Martin, Alexis Renard, Simon Geschke, Jésus Herrada en Ion Izagirre hebben hun ticket al binnen, al viel die laatste recent wel uit in de Ronde van Zwitserland. De laatste twee namen worden op 24 juni, na de nationale kampioenschappen, wereldkundig gemaakt.

Volgens L'Equipe is dat Frans kampioenschap ook de reddingsboei van Zingle, die met een Franse driekleur om zijn schouders mogelijk een deur voor zichzelf zou openen. De Franse sportkrant weet namelijk te melden dat Zingle, ondanks zijn belangrijke bijdrage aan de puntenstrijd bij Cofidis, door zijn op handen zijnde transfer naar de Nederlandse ploeg normaliter niet naar de Tour mag.

Ook hoop andere ploegen hadden interesse in Zingle

Bij Visma | Lease a Bike zou hij na Christophe Laporte de tweede Cofidis-renner in afzienbare tijd zijn die de overstap maakt. Ook Bahrain Victorious, Movistar, Soudal Quick-Step en UAE-Team Emirates hengelden naar de diensten van de uit Mulhouse afkomstige coureur met klassiek karakter, maar de Nederlanders handelden het snelst.

Cofidis was bereid om diep in de buidel te tasten voor Zingle, maar viste dus achter het net. Dat is een hard gelag voor de club van teammanager Cedric Vasseur, die in hun strijd om promotie en degradatie een puntenpakker als Zingle goed hadden kunnen gebruiken. Hij reed dit jaar onder meer podium in de Tour de la Provence, GP du Morbihan, Boucles de la Mayenne en Circuit Franco-Belge.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws