Uijtdebroeks snapt gebruik pijnstilling peloton niet: 'Waarom zou je 2,5 gram paracetamol nemen?' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks snapt gebruik pijnstilling peloton niet: 'Waarom zou je 2,5 gram paracetamol nemen?'

Uijtdebroeks snapt gebruik pijnstilling peloton niet: 'Waarom zou je 2,5 gram paracetamol nemen?'

Cian Uijtdebroeks weigert mee te doen aan de marginal gains-mentaliteit die bij sommige renners in het peloton nog steeds heerst. De piepjonge Belg van BORA-hansgrohe stelt in het magazine Bahamontes dat hij het liefst op 'sandwiches met suiker en bananen' koerst, maar dat anderen soms met 2,5 gram paracetamol op koersen.

2,5 gram paracetamol, dat zijn vijf pilletjes van 500 gram, van die je bij de Kruidvat kunt krijgen. Uijtdebroeks heeft er zijn bedenkingen bij. 'Iedereen doet daarmee wat hij wil, maar ik ben niet van plan mijn gezondheid op lange termijn te ondermijnen voor het leveren van prestaties op korte termijn. Als ik geklopt word door een renner die in de finale drie gram paracetamol heeft genomen, dan zal ik wel gefrustreerd zijn. Hoewel het perfect legaal is, ga ik het niet doen. Al verlies ik daardoor een koers en al raadt iemand mij aan het toch te proberen, dan zal ik aan het eigen plan vasthouden', zo citeert Het Nieuwsblad vanuit het magazine.

Uijtdebroeks profiteert alleen van cafeïne 

'Waarom zou je 2,5 gram paracatemol nemen in de finale?', zo vervolgt Uijtdebroeks, die benadrukt hoeveel pijnstilling dat is. 'Dat doe je als je ziek bent, en dan nog niet in die hoeveelheid.' De klimmer houdt het liever bij natuurlijke stoffen. 'Ik drink geen koffie, dus een gel met cafeïne heeft een enorme impact op mij. Zal ik de hoeveelheid cafeïne van twee kopjes koffie gebruiken in koers? Ja, want dat scherpt mijn focus aan. Maar twee kopjes en geen vijftien. Ik zal nog eerder twintig rode bieten eten. Ik begrijp het wel, maar ik pas. Vergeet niet: tot voor kort reed ik bij de junioren op sandwiches met suiker en bananen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws